GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ekim 2019 Perşembe 18:22

Eski Başkan Akpınar, Cemil Tugay'ı bombaladı... Yakınma değil, hizmet yeri!

Karşıyaka Belediye eski başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kendi dönemindeki borçların sürekli gündeme gelmesine sert tepki gösterdi. Mevcut Başkan Cemil Tugay'a "Belediyeler yakınma değil, hizmet yeridir" diye seslenen Akpınar, "Ben 35 milyon dolar borçla devraldığım belediyeyi 35 milyon dolar borçla bıraktım. Hizmet ederken hiç yakınmadım. Önemli olan borcun içerisinde kamu zararı var mı yok mu? Buna bakmak lazım" diye konuştu.

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Karşıyaka'da KENT A.Ş'nin yaklaşık 200 milyon TL'lik borcu nedeniyle iki kez istifanın eşiğinden dönen ve her fırsatta belediyenin borçlarından dem vuran Başkan Cemil Tugay'a selefi Hüseyin Mutlu Akpınar'dan sert tepki geldi. Akpınar, Başkan Tugay'a yönelik çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Karşıyaka Belediyesi'ni 35 milyon dolar borçla devraldığını ifade eden Akpınar, "Bırakırken de 35 milyon dolar borçla devrettim. Ben görevi aldığımda dolar 2 liraydı, şimdi ise 6 lira. Dolayısıyla borç bu şekilde yükseldi. 5 yılda 6 seçim geçirdik. Darbe yaşadık, ekonomik krizler gördük. Biz böyle dönemlerde hizmet ettik. Bankaların kredi vermediği dönemde hizmetleri aksatmadık" dedi. 
KAMU ZARARI VAR MI?
"Karşıyaka Belediyesi'nin 300 küsür millyon TL bütçesi var" diyen Akpınar, "Türkiye geneline bakın, neredeyse borçsuz belediye yok. Buradaki borç bütçenin altında bir meblağ. Önemli olan borcun içerisinde kamu zararı var mı, yok mu? Buna bakmak lazım. Biz dönemimizde kamu zararı oluşturmadık. Hiçbir zaman da hizmet ederken eski dönem icraatlarından yakınmadık. Yeni başkan bilmeli ki. Bu görevler yakınma yeri değil, hizmet yeridir. Buna göre hareket etmek gerek" yorumunu yaptı.