GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ağustos 2024 Salı 22:16

Eren Erdem CHP'den istifa etti!

Sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım nedeniyle ihraç istemiyle disipline sevk edilen Eren Erdem CHP'den istifa etti. Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Murat Ongun hakkında ağır ifadeler kullanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi eski MYK üyesi Eren Erdem, sosyal medya hesabından 27 Ocak 2024 tarihinde yaptığı paylaşımdaki ifadeleri nedeniyle ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Disipline sevk edilen Eren Erdem, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Şikayet dilekçesinde Eren Erdem'in İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'a ağır ifadelerle hakaret ettiğine yer verildi.

EREN ERDEM: BU DURUMU KABULLENMEK İMKANSIZ
Gelişmelere dair Gerçek Gündem'e konuşan Eren Erdem şunları söyledi:

"Tarafıma tebliğ edilen, parti hukuku yok sayılarak; bizce bir tenkisatın ilk adımı olarak hazırlanan disiplin soruşturması, partimin siyasi duruşumu savunmamdan kaynaklı, politik tutumumla ilgilidir. Bu durumu anlamak, kabullenmek imkansızdır! Parti hukukunu yok sayanların cezalandırılmadığı, ancak kongre sürecinde Kemal beyle birlikte olanların cadı avlarına malzeme yapıldığı bu ortamda, büyük üzüntüyle partimden istifa ediyorum."

MURAT ONGUN AÇIKLAMA YAPMADI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun ise “Ben bir bürokrat olarak siyasi konuda demeç vermem. CHP üyesiyim, ama siyasi konuda demeç vermem doğru olmaz” dedi.