GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ağustos 2024 Pazartesi 15:26

Erdoğan'dan Instagram çıkışı: Dijital faşizm...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, erişime kapatılan Instagram için "Dijital faşizmle karşı karşıyayız" dedi. Sosyal medya platformu Instagram'a BTK kararı nedeniyle erişim 4 gündür erişilemiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 2 Ağustos'ta erişime engellediği sosyal medya platformu Instagram için açıklama geldi. Erdoğan,  "Dijital faşizmle karşı karşıyayız" görüşünü savundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkililerinin toplantısı sürerken Erdoğan, "Türkiye'nin haklı talepleri karşılanırsa mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir." diye konuştu. Erdoğan, Hamas lideri için ilan edilen milli yası eleştirenler için de "Bazı cibiliyeti bozuk olanlar" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Eğitim Programı'nda konuştu.Erdoğan, "Soykırım başlayalı tam 10 ay oldu. Bu sürede 16 binden fazla çocuk öldü, 40 bin masum insan şehit edildi. İsrail, Gazzelileri sadece bombalarla öldürmüyor, aç bırakarak da katlediyor. Dikkat edin; normalde insanlığı ayağa kaldırması gereken bu zulüm karşısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden 'çıt' yok." ifadesini kullandı. 

Erdoğan, "Burada şu ikazı açık açık yapmak durumundayım; tarih kimin nerede durduğunu çok net biçimde kaydetmektedir. Günümüzün Hitler'i Netanyahu'yu ayakta alkışlayanlar ellerine yapışan kara lekeyi ömür boyu temizleyemeyecek." yorumunu yaptı. 


BAZI CİBİLİYETİ BOZUK OLANLAR...

Erdoğan, Tahran'da suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye için bir günlük milli yas ilan edilmesi eleştirenlere yanıt verdi. Erdoğan, "Ülkemizde bir günlük yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik. Bazı ekranlarda bazı cibiliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz ilgiyi hazmedemedi. Biz sizden izin alıp da kararını verecektik? Milletimizden izni aldık adımlarımızı da buna göre atıyoruz." dedi.

Erdoğan'dan 2 Ağustos'tan bu yana kapalı olan Instagram için de açıklama geldi.

"MAFYA GİBİ..."

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

''Gelinen noktada, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz.

INSTAGRAM AÇIKLAMASI: DİJİTAL FAŞİZMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. 

Sosyal medya platformlarının bu tavrına yeni tanıklık etmiyoruz. Gelinen noktada sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandığına şahit oluyoruz. Sosyal medya şirketlerinin bu tavrına yeni tanıklık ediyoruz. Uyarılarımıza rağmen, FETÖ’den PKK’sına kadar tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şirketleri bu mecralarda istedikleri hareketi yapıyorlar.

"KATLİAM DESTEKÇİLİĞİ YAPMAYA BAŞLADILAR"

Burada şirketlerin tavrı kadar ülkemizdeki muhalefetin kaypak tutumudur. Klavye ve ekran başına geçip Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyorlar.  Sosyal medya şirketleri katliam destekçiliği yapmaya başladılar.

Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar. Türkiye'nin haklı talepleri karşılanırsa mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir. Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ifade hürriyetiyle, işiyle, aşıyla, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok.''