GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2022 Cuma 18:43

Erdoğan'a "Böyle bir Japon atasözü yok" diyen gence oturum izni verilmedi!

Sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, ikamet uzatma başvurusunun reddedildiğini duyurarak, "Reddedilecek ne yaptığımı bilmiyorum" diye sitem etti. Gelişmenin ardından Enomoto'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yaptığı paylaşım gündeme geldi.

Türkiye'de ikamet eden sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, ikamet uzatma başvurusunun reddedildiğini duyurdu.

“REDDEDİLECEK NE YAPTIM BİLMİYORUM”

Enomoto, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İkamet uzatma başvurum reddedildi. En yakın zamanda yurt dışına çıkmam lazım. Reddedilecek ne yaptığımı bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla red sebebi hiç açıklanmaz. Hem binlerce TL boşa gitti, hem de Türkiye’nin artık kalmamı istememesi de beni çok üzüyor. Yurt dışına çıktıktan sonra tekrar başvuru yapacağımı düşünüyorum. Ama bir kere reddedildikten sonra kabul edileceği ihtimal ne kadar var…” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE İLGİLİ TWEEET’İ GÜNDEMDE

Gelişmenin ardından, Yoshi Enomoto'nun 19 Mayıs 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımı gündeme geldi. Yoshi Enomoto, Erdoğan’ın Japonlara ait olduğunu söylediği atasözünü internette arattığını ancak sonuç alamadığını söylemişti. Erdoğan’ı etiketleyerek İngilizce paylaşımda bulunan Enomoto, “Böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm” ifadelerini kullanmıştı.

Türkçe paylaşımlarıyla Türkiye’de ün kazanan Yoshi Enomoto’nun sosyal medyada 127 bin takipçisi bulunuyor.