GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Haziran 2019 Salı 12:05

Erdoğan: Seçimlerde tartışmasız bir zafere imza attık

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Seçimler ülkemize hayırlı olsun. CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. Şu ana kadar yaşadığımız hukuki bir süreçtir. Elbetti biz Binali Yıldırım'ın kazanması için mücadele ettik. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi bunca yıllık birikimini hayata geçirmek için aday olmuştur. Ama İstanbul halkının takdiri bu şekilde gerçekleşti. Bizim için önemli olan milli iradenin şaibesiz tecelli etmesidir. Türkiye genelindeki asıl seçim olan 31 Mart'ın galibi ise tartışmasız Cumhur İttifakı'dır. İstanbul'da da Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25'ini kazanarak tartışmasız bir zafere imza attık. Cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kurumlar olarak da İstanbul ile ilgili yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Son nefesimize kadar inşallah bu yolda yürüyeceğiz. Önümüzde 5 yıllık bir icraat dönemi bulunuyor. Milletin verdiği mesajı görmezden gelip kulağımızın üzerine yatamayız. Bizim siyaset anlayışımızda milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Gerek 31 Mart'ta gerekse 23 Haziran'da millete kendimizi neden anlatamadığımızın değerlendirmesini yapacağız.

"S-400 KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

17 yıldır girdiğimiz her mücadelede milletimizin desteğini yanımızda bulduk. Uluslararası arenada üzerimize geldiklerinde milletimizle birlikte "one munite" dedik. Çarşamba günü G20 toplantısı için Japonya-Çin ziyaretimiz var. Dünyanın ekonomi ve siyasi gündemini konuşacağız. Bakanlarımız ile birlikte orada bu gündemleri ele alacağız. S-400 hava savunma sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. Türkiye baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımız ile ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız. Çin ve Amerika arasındaki ticaret savaşlarını kazanca dönüştürecek tüm girişimlere destek veriyoruz.

KUZEY KIBRIS'TAKİ SONDAJ ARAMA FAALİYETLERİ

Her alanda gelişen ve kalkınan Türkiye sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya gelmektedir. Biz hep meydan okumayı tercih ettik. Birileri ülkemizi yine kendi içine hapsetmeye çalışıyor. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Ülkemizin temel güvenlik politikalarından taviz vermeden tavrımızı ortaya koyduk. Doğu Akdeniz'de bulunan ve bulunacak doğalgazın adil paylaşımı sağlanana kadar bölgede attığımız adımları sürdüreceğiz. Bizim orada haklarımız var. Sondaj gemilerimiz arama faaliyetlirini sürdürecek ve bunun yanında silahlı kuvvetlerimiz güvenlik önlemini alacaktır. Tabi bu adımlarımızı eleştirenler var. Bunların Kuzey Kıbrıs'taki vatandaşlarımın hakları nedir diye bir derdi yok. Biz soydaşlarımızın çıkan ne kadar petrol, doğal gaz varsa, orada hakları var. Burayla ilgili Fransa'nın söyleyeceği bir şey yoktur. Yunanistan konuşuyor garatördür, Türkiye konuşuyor garantördür ama Fransa sen konuşamazsın.

Suriye'de terör koridorunu yaptığımız müdahalelerle ortadan kaldırdık. Şimdi biz diyoruz ki bu terör koridorunu güvenlik koridoru haline getirelim. Ülkemizdeki Suriyelileri oraya yerleştirmeye çalışalım. Koalisyon güçleri varya, buna destek versin.