Sosyal medya hesab?ndan aç?klama yapan CHP Genel Ba?kan? Kemal K?l?çdaro?lu, Erdo?an’?n Gezi aç?klamas?na sert tepki gösterdi. Erdo?an’a ça?r?da da bulunan CHP lideri ?u ifadeleri kulland?;
“DANI?MANLARINI VE DOKTORLARINI ÇA?IR”
“Erdo?an, milletimize seslenmi?sin. “Sürtükler, e?k?yalar, teröristler, çürükler, fukaralar” havada uçu?mu?. Kad?nlara küfreden sana bir tavsiyem olacak. A?z?n? kapal? tutup insan san?lman, aç?p tüm ?üpheleri ortadan kald?rmandan iyidir.
Dan??manlar?n? ve doktorlar?n? ça??r, saat 23.00'te ben de sorular?m? soraca??m. aHaber'i de mutlaka ara, haz?r ola geçsinler. Derin derin nefes al, bakal?m yan?t verecek yüre?in var m?…”
ERDO?AN’IN SORULARINA CEVAP VERD?
Erdo?an’?n grup toplant?s?nda kendisine yöneltti?i sorulara da CHP liderinden yan?t geldi. Erdo?an’a “Sorular?na yan?tlar?m? veriyorum” diyen K?l?çdaro?lu, ?u payla??mda bulundu;
1-PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlar?n?, DHKP-C’den T?KK’ya, FETÖ’den DEA?’a tüm terör örgütlerinin siyasi uzant?lar?n?, medya destekçileri, yurt d???ndaki ba?lant?lar?n? lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?
Cevap: Hepsine lanet olsun. Onlarla gizli ili?kiler kuranlara, selefi örgütlerle petrol kaçakç?l???na giri?enlere, oy u?runa televizyonlarda onlar?n mesajlar?n? okutanlara da lanet olsun.
2- Türkiye’nin PKK ve YPG’ye kar?? yürüttü?ü s?n?r ötesi harekâtlar?n? destekliyor mu desteklemiyor mu?
Cevap: Türkiye Cumhuriyeti Devleti s?n?r ötesi operasyon yapar, yapmal?d?r. Do?ru olan? destekleriz, yanl?? olan? ise desteklemeyiz. Siyasal saikler u?runa askerimizi operasyona gönderenlere ve operasyon gibi gösterip ülkemize yabanc? asker postallar?n? sokanlara olumlu bakmad?k, bakmayaca??z.
3- ?sveç ve Finlandiya’ya kar?? kendi devletinin izledi?i politikan?n yan?nda m?, de?il mi?
Cevap: NATO Türkiye’ye gereklidir. NATO’dan ç?kmayaca??z. Finlandiya ve ?sveç’ten talep edilenler de do?rudur. Ancak biz biliriz ki, diplomas? kapal? kap?lar ard?nda yap?l?r. Sonuçlar masada al?n?r. Ciddi devletler böyle yapar. Senin bu yapt???n ise ancak kabile devletlerinde olur. 3-5 oy almak için ülkenin itibar?n? yok sayarak, ucuz bir iç reklam malzemesine, d?? ili?kileri kurban ediyorsun.
4- Akdeniz ve Ege’de, s?n?r hatt?nda kal?c? ekonomik bölgeler olu?turma çabalar?nda Türkiye’nin yan?nda m?, de?il mi?
Cevap: Duru?umuz çok nettir. Akdeniz ve Ege’de bask?y? artt?rmam?z ?artt?r. Gemi ç?kard?m geri çektim, ‘Biden beni ke?ke arasa’ diyerek olmaz bu i?ler. Yüre?in varsa, i?gal edilen, silahlanan adalar konusunda at?m at. Destekleyece?iz.
5-Dünyan?n salg?n ve sava? sebebiyle ya?ad??? krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine kar?? sürdürdü?ümüz mücadeleye ilkesel düzeyde destek veriyor mu?
Cevap: Bu uydurmalara kimse inanm?yor. Bat?’da enflasyon ortalama %7, sava? halindeki Rusya’da %17.8, Ukrayna’da % 16.4 iken, bizim ülkemizde senden dolay? bu oran %157’dir. Yalanlar?n da bir yere kadar, halk?m?z?n zekas?na hakaret etmeyi b?rak.
6- Mahkeme kararlar? ve kurum aç?klamalar?yla yalan oldu?u tescillenmi? iddialar? bir kenara b?rak?p, siyaseti ülkenin ve milletin adil ç?karlar? üzerinden yürütmeye var m??
Cevap: Paravan vak?flar, 5’li çeteler, paramiliter yap?lar milletimizin ç?kar? de?ildir. Onlar olsa olsa senin ailenin ve kurdu?un rejimin ç?kar?nad?r. Aparatlar?n?n hepsinin can?na okuyaca??z.
7- Siyasi stratejilerini yabanc? ülke temsilcilerine haz?rlatmak ve onaylatmak yerine kendi partisinin mensuplar?yla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?
Cevap: Do?rular? söylemiyorsun. Ya ispat et ya da özür dile.
8- Bin y?ld?r, kanlar?m?zla sulayarak, ebedi vatan?m?z hâline getirdi?imiz bu topraklar?n tüm de?erleri, sembolleri, birikimleri ve kazan?mlar?yla asil bir devletin evlad? gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?
Cevap: Popülist söylemleri geçelim. Sen paravanc?s?n. “Asil evlat” falan… Sana bu laflar büyük gelir. Büyük lokma ye ama büyük laflar? b?rak Erdo?an. Senin a?z?na yak??m?yor bunlar.
9- Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, tacizciyi, tecavüzcüyü, h?rs?z? tasfiye etmeyi dü?ünüyor mu?
Cevap: Her türlü karanl?k çevrelerle an?lan senin için, iddial? bir soru olmu? bu. Bizde suç sümen alt? edilmez, suçlu kollanmaz.
“Dan??manlar?n? ve doktorlar?n? ça??r, saat 23.00'te ben de sorular?m? soraca??m. Derin derin nefes al, bakal?m yan?t verecek yüre?in var m?…” ifadelerini kullanan K?l?çdaro?lu, payla??m?nda, “Bak Erdo?an, sorular?na aç?k ve net yan?tlar verdim. ?imdi bakal?m sendeki yüre?e… Cevaplamaya bir türlü cesaret edemedi?in sorular?m? a?a??ya b?rak?yorum. Bir damla cesaretin varsa sen de benim bu sorular?ma yan?t ver:
1. Damad?n 128 milyar dolar? arka kap?dan, dü?ük kurla kimlere satt??
2. Avrupal?lar?n hayat kalitesi korunsun diye, Türkiye’yi milyonlarca s???nmac? ve kaçakla doldurdun, huzurumuzu bozma pahas?na mahallelerimizi satt?n. Bu talimat? sana kim, ne kar??l???nda verdi?
3.33 ?ehidimizin katilinin kap?s?na gidip, dakikalarca bekledin. Sonra da hiçbir ?ey olmam?? gibi etrafa gülücükler saçt?n. Sana hakaret eden ki?inin aya??na gidip mektubunu “takdim” ettin, “Hamd olsun gündeme gelmedi” dedin. Neden bu kadar e?iliyorsun? Hakk?nda ne biliyorlar?
4. Ekonomiyi bat?rd?n. ?akas? bile kötüyken kendini ekonomist ilan edip, milyonlarca gencimizi i?siz b?rakt?n, Türkiye’yi %157 enflasyona mahkum ettin. Hiçbir akl? ba??nda ekonomistin seninle çal??mak istemeyi?ini kendine nas?l aç?kl?yorsun?
5. Paravan vak?flar arac?l???yla çocuklar?n, yüzlerce milyon dolar? birbirine gönderiyor. Yurt k?l?f? alt?nda Manhattan’da gökdelen in?a ediliyor, çiftlikler sat?n al?n?yor. Ailece bir araya geldi?inizde, birbirinizin yüzüne nas?l bak?yorsunuz? Hep merak etmi?imdir bunu.
6. ?çi?leri Bakan?n ne kadar mafya, uyu?turucu baronu varsa foto?raf çektirirken, sokaklar? mafyan?n kontrolüne geçirdiniz. Bu örgütlerden beklentiniz nedir? Neden hepsi soka?a sal?verildi?
7. Rahip Brunson’? teslim ettikten sonra Ka??kç?’y? da satt?n. Ülke itibar?n? konsolosluk bahçesine gömdün. Neden katile ko?a ko?a gittin? Ondan ne bekliyorsun? Sana bekledi?ini verecekler mi Erdo?an?
8. SADAT’?n Asrika planlar?na kat?l?yor musun? 15 Temmuz’da kaybolan silahlar?n, bu paramiliter yap?n?n elinde oldu?unu biliyor musun? Onlara bu rolü kim verdi? Evinde Adnan Tanr?verdi ile ne konu?tunuz? Bekledikleri Mehdi kim?
9. Müzik ve dil yasaklar? ile gençleri k??k?rtman?n toplumsal çat??ma yaratman?n m? pe?indesin? Pe?inen söyleyeyim, yemezler.
10. NATO’ya at?p tutuyorsunuz. Ben NATO’nun gereklili?ine inan?yorum. NATO’dan ç?kmak yerine yabanc? askerleri topraklar?m?zdan ç?karal?m diyorum, var m? sende o yürek? Getirebilir misin bunu Meclis’e?
10- Yüre?i yetip 2023’te cumhurba?kan? aday? olacak m? olmayacak m??
Cevap: Var m?s?n yar?n erken seçimi ilan etmeye, ayn? gün içinde aday?m?z? aç?klayal?m. Var m? sende o yürek Erdo?an!