GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2022 Çarşamba 15:10

El cerrahı yok diye başka bir hekime saldırmaya çalıştı

Ankara Keçiören Devlet Hastanesi'nde bir hasta hastanede el cerrahisi bölümü yok diye başka bir hekime saldırmaya çalıştı

Sağlıkta dönüşümün yarattığı bir yıkımın bir yansıması olan sağlıkta şiddet vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Konya’da bir hekimin öldürülmesinin ardındandan Adana’da üç gün içinde sağlık emekçilerine iki saldırı gerçekleşti. Sağlıkta şiddetin son durağı ise Ankara Keçiören. Daha önce sağlıkta şiddet vakaların dair görüntü paylaşan Dahiliye Doktoru adlı Twitter kullanıcısının paylaştığı ve olayın Keçiören Devlet Hastanesi’nde geçtiğini ifade ettiği görüntüler sağlıkta dönüşümün yarattığı yıkımın sonuçlarını hatırlattı: Kışkırtılmış sağlık talebi, tehdit ve cezasızlıktan alınan güç… Hepsi Keçiören Devlet Hastanesi koridorlarında tek bir olayda vücut buldu.

“Bedavadan para alan insanlar gider”

Keçiören Devlet Hastanesi’nde bir hasta, elinin yaralandığını ifade ederek el cerrahı talep etti. Başka bir hekim, hastanede el cerrahisi bölümü olmadığını söyleyince hasta, hekime saldırmaya çalıştı. Hekim de hastaya Türkiye’de sadece 80 el cerrahı olduğunu, şiddet olduğu sürece de hekimlerin istifa ettiğini anlatmaya çalıştı. Bunun üzerine saldırmaya çalışan hasta da “Senin gibi oturup da bedavadan para alan insanlar gider” ifadelerini kullandı.

“Bana bakmak zorundasın, artistlik yapamazsın”

Saldırgan hastanın sözlerine hekim de “Ben mi bedavadan para alıyorum? Günde 40 saat çalışıyorum” diye cevap verdi. Hekim koridordan uzaklaşırken hasta da arkasından “Bana bakmak zorundasın, artistlik yapamazsın” diye bağırdı.