GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2020 Çarşamba 12:05

Ekmeksiz Plajı için flaş çağrı! Başkan Yetişkin, bakana seslendi

Arkeolojik SİT alanında kaldığı gerekçesiyle geçen yıl kapatılan, sonrasında ise 3 bakanlık arasındaki yetki karmaşasına kurban giden Seferihisar'daki doğa harikası Ekmeksiz Plajı yeniden gündemde. Daha önce "Verin bu plajı bize çiçek gibi yapıp ücretsiz halka açalım" çıkışını yapan Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li İsmail Yetişkin, bu kez çeşitli programları için İzmir'de olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslendi ve talebini yineledi.

SONKALEİZMİR- Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle Ekmeksiz Plajı için görüşüp plajın işletmesinin belediyemize, Seferihisar Halkı'na geçmesi için talebimizi yinelemiştik. Turizm yatırımcılarımız da Ekmeksiz'in belediye kontrolünde halka açılmasını istiyor. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Tarım ve Orman Bakanlığı sesimizi duyacak, çok yakında turkuaz denizimiz, nesilden nesile geçen hatıralarla Seferihisarlı çocukların kumdan kalelerine ev sahipliği yapacak" ifadelerine yer verdi.

Arkeolojik SİT alanında kaldığı gerekçesiyle geçen yıl kapatılan Seferihisar'daki Ekmeksiz Plajı, sonrasında 3 bakanlık arasında yetki karmaşası nedeniyle atıl durumda kalmıştı. SONKALEİZMİR'e konuşan ve doğa cenneti plajı belediyenin işletmesi gerektiğini söyleyen Başkan Yetişkin ise "Zaten tüm bilirkişi raporları da bunu söylüyor. Önümüzdeki günlerde bu yönde bir karar çıkmasını bekliyoruz. Plajı bize versinler, çiçek gibi yapıp ücretsiz halkın kullanımına açalım" çıkışını yapmıştı.