GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ocak 2021 Cumartesi 15:36

Ege'ye fırtına ve yağmur uyarısı... BU AKŞAM GELİYOR....

Meteoroloji, Marmara’nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege’de beklenen ve saatteki hızının yer yer 70 km'nin üzerine çıkacağı tahmin edilen fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. İzmir Valiliği de bu akşam başlayacak ve yarın öğleden sonraya kadar devam edecek sağanak yağmur için tedbir alınması çağrısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı şöyle:

"Yarın sabah(24.01.2021) saatlerinden itibaren rüzgarların; Kuzey Ege ile Marmara’nın güney ve batısında, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar (40-61 km/saat) ve yer yer fırtına (61-74 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

VALİLİKTEN DE UYARI...

Geçen 12 Ocak'ta birçok ev ve işyerini su basan İzmir'de yeni bir sağanak yağmur geçişi de bekleniyor. Meteorolojinin Kuzey Ege için şiddetli fırtına uyarısının ardından benzer bir açıklama İzmir Valiliği'nden geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün beklenen kuvvetli sağnak yağışa ilişkin açıklamasını paylaşan İzmir Valiliği, "İlimiz genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar sebebi ile meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını önemle rica ederiz" uyarısını yaptı.

İşte o valiliğin paylaştığı bilgiler: