SONKALEİZMİR- Meryem Ana Otoparkı'nın Tarım ve Orman Bakanlığı'na devredilmesi ile bütçesinin yüzde 60'ını oluşturan gelirden olan Efes Selçuk Belediyesi, sıkıntılara rağmen yapılan işlerle dikkat çekiyor.
TÜM KURUMLAR İLE ENTEGRASYON
Efes Selçuk Çarşısı'nda yenileme seferberliği başlatılırken, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel öncelikle çarşı esnafı ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Daha sonra ilgili kurumlar İZSU, GDZ, İzmirgaz ve Türk Telekom ile toplantılar yaparak entegrasyonu sağlayan Başkan Sengel, çarşının bir daha kazı yapılmadan yenilenmesi için çalışma takvimi belirledi. Ardından tüm kurumlar çarşıda gerekli çalışmaları yürütmeye başladı.
ÇARŞI YENİ SEZONA HAZIR
Çarşı yeniden tasarlanırken, peyzaj ve düzenlemeler için çalışma başlatıldı. Ambulans girişi ve aydınlatma için de proje hazırlandı. Meryem Ana Otoparkı gelirleri alınmasına rağmen çarşıda çalışmalar hız kesmedi. Çarşının yeni turizm sezonu öncesi hazır hale geleceği açıklandı.
SOSYAL DESTEKLER TAM GAZ
Efes Selçuk Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarının yanında sosyal desteklerini de sürdürüyor. İlçede öğlen yemeği öğrencile 10 TL'den sunulurken, Ramazan Ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine iftar kart veriliyor.