GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2019 Perşembe 22:27

Duayen gazeteciden Çeşme raporu

Usta gazeteci Uğur Dündar, bayramda nüfusu 1.5 milyona ulaşan Çeşme'de sentetik haplardan esrara ve bidonlarca sahte rakıya kadar çok miktarda uyuşturucu, zehir ve silah ele geçirildiğini, ölüm tuzaklarının bir bir çökertildiğini yazdı. Durup dinlenmeden operasyon yapan emniyet güçlerine teşekkür eden Dündar, topluma da "Bu sorun tek başına polisiye önlemlerle çözülemez. Bilinçli olmak şart" mesajını verdi. Dündar'ın mesajı sadece 1 saatte binlerce etkileşim aldı.

SONKALE- Duayen gazeteci Uğur Dündar, bayram tatilinin gözdesi olan Çeşme ile ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Bayramda nüfusu 1.5 milyona ulaşan Çeşme'de çok sayıda uyuşturucu ve sahte içki operasyonu yapıldığını aktaran Dündar, polisin ise dur durak bilmeden operasyonlar yaparak zehir çetelerini çökerttiğini anlattı. Usta gazeteci Uğur Dündar'ın, "Bayramda Çeşme nüfusu 1,5 milyon civarına ulaştı. Herkes eğlenirken neredeyse günlerce durup dinlenmeden operasyonlar yapan emniyet güçleri sentetik haplardan esrara ve bidonlarca sahte rakıya kadar, çok miktarda uyuşturucu, zehir ve silâh ele geçirdi. Ölum tuzakları çökertildi" şeklindeki mesajı, sadece 1 saat gibi kısa bir zaman diliminde binlerce etkileşim aldı. Çok sayıda kişi Dündar'ın tespitlerine ve uyarılarına yönelik destek mesajları gönderdi. Dündar da birçok takipçisinin soru ve yorumlarına yanıtlar vermeye çalıştı.

TOPYEKÜN MÜCADELE
Polisiye önlemlerin eksik olduğunu söyleyen bir takipçisine, "Gereken müdahale yapılıyor. Uyuşturucunun önü sadece polisiye önlemlerle alınamaz. Bilinçli toplumun topyekün mücadelesi şart" diye yazan Dündar, bir başkasına ise "Uyuşturucunun önü ancak toplumun eğitimle bilinçlenmesi, topyekün sosyal ve ekonomik mücadele ile alınır. Polisiye tedbirler bu çok kapsamlı konunun sadece bir boyutunu oluşturur" cevabını verdi.

GENÇLER HEDEFTE
Uğur Dündar, "Maalesef bağımlı sayısı çok artmış durumda. Polisin tek başına çözmesi olanaksız... Toplumdan talep gelmezse, yani toplum uyuşturucu belâsına karşı bilinçlendirilir, sosyal ve ekonomik onlemler alınırsa uyuşturucu ulaşacak yol ve kitle bulamaz. Bu çok boyutlu ve çok kapsamlı bir sorun. Polis yakalasın denilerek sona erdirilemiyor. Özellikle gençler hedef kitle" görüşünü dile getirdi.

İYİ PARTİLİ ÇIRAY'DAN DESTEK
Usta gazetecinin önemli uyarılarına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'dan da destek geldi. Çıray, Dündar'ın mesajının altına, "İzmir polisiyle en tepeden tırnağa kadar gurur duyuyoruz" notunu düştü.