GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Ekim 2020 Salı 09:43

Dolarda son durum...

Dolar/TL 7,90 seviyesinin altında işlem görürken piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını ve dış politikada yaşanan gelişmeleri takip ediyor.

TL’de geçen hafta kuvvetli bir negatif ayrışma yaşanmış, bu ayrışmada jeopolitik endişeler ana belirleyici olmuştu. Jeopolitik gelişmeler arasında AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç yer alıyor.

  • DOLAR

    7.8916(%0.08)

  • EURO

    9.3075(%-0.2)

  • ALTIN

    486.634(%-0.18)

Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarının yanısıra bugün TL cinsi zorunlu karşılıklara  ödenen faiz oranlarını, kredi büyümesi koşulu aranmaksızın 200 baz puan artırırken döviz cinsi ZK’da komisyonu yarı yarıya düşürdüğünü açıkladı.

Bankacıların beklentisi ortalama fonlama maliyetinin dün %11.64’tem %12’ye oldukça yaklaşacak şekilde artış göstermesi.

Foreks anketinde Ağustos ayı için takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık beklentisi yüzde 6,1, arındırılmamış beklentisi yüzde 10,6 artış yönünde oluştu. TÜİK verileri saat 10.00’da açıklayacak.

Medikal haber sitesi STAT’ın haberine göre Johnson & Johnson, bir katılımcının hastalanması sonrasında corona virüsü aşısı testlerini geçici olarak durdurdu.

G20 dönem başkanı Suudi Arabistan’ın verdiği bilgiye göre, G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları yarın sanal bir toplantı gerçekleştirecekler.