GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Ağustos 2019 Perşembe 18:54

Doğru yolu buldular! İnternet medyasına da müjde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel basını desteklemek adına sadece günlük 7 yerel gazeteye yönelik aldığı kararda önemli bir değişikliğe gidildi. Basın kuruluşlarının desteklenmesinde "başkan oluru" kaldırılırken, internet basınının da destekleme kapsamına alınmasına yönelik önemli bir adım atıldı. AK Parti Grubu'ndan gelen öneri oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi.

SONKALE- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan toplantısının birinci birleşimi, bayramın hemen sonrasında yapıldı. Meclis toplantısına, daha önce çokça eleştirilen yerel basın destekleri konusu damgasını vurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel basını desteklemek adına sadece günlük 7 yerel gazeteye yönelik aldığı kararda önemli bir değişikliğe gidildi. Yerel Basın Platformu'nun önerisiyle, basın kuruluşlarının desteklenmesinde "başkan oluru" kaldırıldı. "195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 34. maddesinde belirtilen vasıflarda olan ve İzmir genelinde dağıtımı yapılan yerel gazetelerde Başkanlık Makamı Oluru aranmaksızın mevcut gazetelere bütçenin eşit şekilde dağıtılması ile birlikte kararların yayınlanması" şeklindeki öneri oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi.

İNTERNET BASININA DA MÜJDE
Belediye Meclisi'nde ayrıca, AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan'ın önerisi ile yerel basın desteklerine İzmir'in güçlü internet basınının da dahil edilmesi için önemli bir adım atıldı. Yerel basın desteğinin hakkaniyetli olması amacıyla, internet basının da kapsama alınması gündeme geldi. AK Partili Taştan'ın önerisi oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yerel basın desteği konusundaki kararın tüm Türkiye'ye örnek olmasını diledi.