Konferans Salonunda yapılan eğitime hastane yönetimi başta olmak üzere, yeni açılan Obezite Merkezi'ne devam eden danışanlar, hastane çalışanları ve hastane dışından da çok sayıda kişi katıldı. Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü başkanı Doç. Dr. Reci Meseri 'Sağlıklı beslenme' başlıklı sunumunda kavramlar, yeterli ve dengeli beslenme, besin öğeleri, besin grupları, şişmanlık sıklığı ve nedenleri, beslenme önerilerinden bahsetti. Meseri, sağlıklı olmak için beden ağırlığına dikkat edilmesi, düzenli egzersiz yapılması, güneş ışığından yararlanılması, çeşitli besinler tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ara öğün yapılarak, her öğünde taze sebze meyve tüketilmesi, her gün süt ve ürünlerinden yenilmesi, posalı yiyeceklerin tercih edilmesi, yağ alımına dikkat edilmesi, hazır besin alırken mutlaka etiketinin okunması, besin hazırlarken ve pişirirken sağlıklı bir şekilde olmasına dikkat edilmesi önerilerinde bulundu.
Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Özge Küçükerdönmez ise 'Popüler Diyetler' başlıklı sunumunda obeziteye neden olan yeme davranışlarından, farklı diyet türlerinden; saadet devri diyeti, vücut tipine göre diyet, lahana diyeti, çok düşük kalorili diyet, ketojenik diyet, Atkins diyeti, yüksek proteinli diyetler, Karatay diyeti, taş devri diyeti, South Beach Diyeti, Zone diyeti, düşük yağlı diyetler, tek tip besin diyeti, kan grubu diyeti gibi diyetlerden bahsetti. Ramazanda beslenme konusunda da bilgiler verdi. Küçükerdönmez, "Diyet kişiye özeldir. Hatalı zayıflama programlarının hemen hemen hepsi düşük enerji içermektedir. Bu programlarla doğal olarak hızlı bir vücut ağırlığı kaybı oluşacaktır. Hızlı ağırlık kaybetmek birey için çok cazip olacaktır. Önemli olan ağırlık kaybetmekten çok ağırlığın korunmasıdır. Amaç mümkün olduğu kadar yüksek enerji alımı ile maksimum ağırlık kaybını sağlayıp, o noktada ağırlığın kontrol altında tutulmasıdır. Popüler diyetlerdeki besinsel yetersizliklerin bireyin sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği bir gerçektir" dedi. Tıbbi beslenme tedavisindeki amaçları şöyle sıraladı:
"Bireyin yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivite durumuna, yaşam şekline ve fizyolojik durumuna uygun besin ögesi gereksinimlerini yeterli ve dengeli bir şekilde sağlamak. Yanlış beslenme alışkanlıkları yerine doğru ve kalıcı beslenme alışkanlıkları kazandırmak. Vücut ağırlığını hedeflenen düzeye indirmek: bu düzey kişinin olması gereken ideal ağırlığı veya ideal ağırlığın üzerinde bir ağırlık olabilir. Vücut ağırlığı hedeflenen düzeye geldiğinde tekrar ağırlık artışını engellemek ve sürekli istenen düzeyde tutmak." Eğitim programının sonunda Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.