GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ekim 2024 Cumartesi 09:18

Discord soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!

İstanbul'un Fatih ilçesinde iki genç kadını öldürüp intihar eden Semih Çelik'e bazı sosyal medya platformlarında destek verildiği ortaya çıkmıştı. Platform, suç teşkil eden içeriklerin paylaşıldığı ve çocuklara yönelik şantaj ve istismar iddialarıyla gündeme gelmişti. Bunun üzerine Türkiye, ABD merkezli iletişim platformu Discord'a 9 Ekim'de erişim engeli getirmişti.

Sosyal medya uygulaması Discord'daki paylaşımlara ilişkin olarak yürütülen soruşturmada 2 şüpheli daha tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Semih Çelik'in işlediği cinayetlerin ardından, cinayetlerin övülmesi ve kız çocuklarına yönelik şantaj ve istismar videolarıyla gündeme gelen iletişim platformu Discord'daki bazı kullanıcılara yönelik soruşturma devam ediyor. Discord soruşturması kapsamında 2 şüpheli daha tutuklandı.

Discord'da 'C31K' ismiyle yayın yapan grubun yöneticilerinden E.K. ve A.T, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı ve Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden E.K. tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yine Discord'dan yapılan yayında bir kız çocuğundan vücuduna kolonya döküp yakmasını istediği öne sürülen şüpheli Ö.P. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.