GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Aralık 2023 Cumartesi 12:29

Dilan Polat'ı sigara içmeye çıkaran polise soruşturma!

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 7 polisin bazı soruşturmaların akıbeti hakkında usulsüzlük yaptıkları tespit edildi, bir polise de Polat’la sigara içtiği için soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat "kara para aklama" suçundan 4 Kasım’a kadar gözaltında kalmıştı.

Türkiye’nin gündemine oturan Polatlar vakasında yasa dışı bahis parası iddialar arasındayken MASAK’ın hazırladığı ön raporda çifte ait olan şirketlerdeki hesaplarda usulsüzlükler tespit edilmişti.

10haber’den Hazar Dost’un haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Dilan Polat dosyasında da çalışan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli bir polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın gerekçesinin "şüphelilerle kurulan mesafenin meslek etiğine uygun olmaması" olduğu aktarıldı.

Soruşturma açılan polis memurlarından sadece birinin Dilan Polat dosyasında görevli olduğunu aktaran kaynaklar o polis memurunun da Dilan Polat’ı gözaltında olduğu sürede sigara içmek için dışarı çıkardığının tespit edildiğini söyledi.

Diğer yedi polisin için bazı soruşturmaların akıbetine müdahale ettikleri gerekçesiyle hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.