GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
14 Mayıs 2019 Salı 18:55

Dikkat! At çıkabilir..

İzmir Karşıyaka'da çok sayıda başı boş atın mahalle aralarında koşturup durması vatandaşı isyan ettirdi. Şikayetlerin iletildiği belediye, "biz sadece ceza kesebiliriz o kadar" diyerek, Tarım Müdürlüğü'nü adres gösterdi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ne bağlı Şemikler Mahallesi'nde çadırda yaşayan Roman vatandaşlara ait olduğu öne sürülen çok sayıda at, başıboş şekilde caddelerde dolaşıyor. Trafikte büyük sıkıntı oluşturan ve özellikle çocuklar için tehlike yaratan atlar, dışkıları ile de çevre kirliliğine neden oluyor. Sayıları zaman ilerledikçe artan ve sağa sola koşturup tehlike saçmaya devam eden atlar, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Bir vatandaş, sokak ortasındaki atların görüntüsünü çekip sosyal medya üzerinden Karşıyaka Belediyesi'ne gönderdi. "Merhaba, burası İzmir'in incisi Karşıyaka'nın Şemikler Mahallesi" diyen vatandaş atların bugün değilse yarın mutlaka birine zarar vereceğini, ayrıca çevreyi de kirlettiklerini belirterek belediye yetkililerinden yardım istedi.
Karşıyaka Belediyesi ise vatandaşa İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yolunu gösterdi. Belediyenin resmi hesabından yapılan açıklamada ,"Malesef atlar sahipli olduğu için şu durumda ceza kesmekten başka yetkimiz yok. Yetkili kurum @TCTarim‘a bağlı Bornova Çiftçi Malları Koruma Başkanlığıdır. Biz talebinizi ileteceğiz" denildi.
 

  Haberin Videosu