GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Kasım 2021 Salı 11:29

Dikili'deki RES için kapasite artırım talebi!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım ve orman vasıflı alanda RES santrali kuran Çandarlı RES Elektrik Üretim A.Ş adlı şirket kapasite artırımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Firma, bölgede bulunan 5 adet üniteye ilave olarak yeni bir türbin inşa etmek için başvuru yaptı.

SONKALEİZMİR - İzmir'in Dikili ilçesi, Denizköy Mahallesi'nde Rüzgar Enerjisi Santrali kuran şirket, kapasite artırımı başvurusu yaptı. Halen kısmi olarak işletmede olan tesiste 5 adet ünite bulunuyor. Çandarlı RES Elektrik Üretim A.Ş adlı firma tesisin kapasitesini 6 üniteye çıkarmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

İnşası 6 ay olarak planlanan ünitenin maliyeti ise ÇEd dosyasında  68.715.000 TL olarak belirtildi. Tarım, orman vasıflı alanda kurulan ve tepki çeken tesisin kapasite artırım talebine ilişkin ÇED süreci başladı.

12 TÜRBİN İLE BAŞLAMIŞTI!
 Söz konusu proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan ilk başvuruda tesisteki rüzgar türbini sayısı 12 olarak belirtilmiş, yapılan revizelerin ardından ise nihai raporda bölgeye 5 türbin inşa edileceği belirtilmişti.