GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Kasım 2020 Pazar 11:22

Depremde ölen yurttaş sayısına ilişkin kafa karıştıran açıklama!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 116'ya yükseldiğini açıkladı. Enkazlar kalktıktan günler sonra gelen bu bilgi akıllarda soru işareti bıraktı. AFAD daha önce de acı listeye bir kişi eklemiş, ancak kamuoyuna detaylı bilgi sunmamıştı.

AFAD'dan, İzmir'de yıkıma neden olan depreme ilişkin yapılan açıklamada, afet sonrası büyüklüğü 4’ün üzerinde 48 olmak üzere toplam 3 bin 630 artçı sarsıntı olduğu belirtilerek, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 116 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 1034 vatandaşımızdan 1021’i taburcu edilmiş olup, 8 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları tamamlanmış olup, enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle devam etmektedir" denildi.

KAYITLAR YANLIŞ MI TUTULDU!

Ancak, AFAD'ın açıklamasındaki ölü sayısındaki artışa ilişkin bilgi dikkati çekti. AFAD daha önce de enkaz çalışmaları sona ermesine rağmen 114 olan ölü sayısına 1 ekleyip 115 olarak açıklamıştı. AFAD'ın enkazlar kalktıktan günler sonra tekrar güncelleyip bu kez 116'ya çıkardığı rakam dikkati çekti. Acı listeye sonradan eklenen kişilerin akıbetiyle ilgili detaylı açıklama yapılmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Kayıtlarda mı yanlışlık olduğu yoksa tedavi gören yaralı depremzedelerin mi yaşamını yitirdiği merak uyandırdı.