GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Şubat 2023 Pazartesi 14:03

Depremde can kaybı 41 bin 156'ya yükseldi!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Genel Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan Sezer, Hatay'da 15 binada arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Sezer'in açıklamalarından satır başları şöyle; 

''İyileştirme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. İş makinesi stoğunun envanterinin büyük bir bölümü bölgede bulunuyor. 

Ulaşamadığımız bütün alanlara hem insani, hem çadır hem de personeller yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Barınma konusunda da hızlı bir ilerleme var. Şu ana kadar 300 bine yakın çadır bölgeye ulaştırma imkanımız oldu. Şu anda 7 bine yakın konteyner kurulmuş durumda. Etkilenen bütün il ve ilçelerde altyapı çalışmaları devam ediyor.

Tahliye merkezlerine başvurarak tahliye olanların sayısı 392 bin 287. 40 ilimizde oluşturduğumuz barınma merkezlerinde hem barınma hem de diğer ihtiyaçlarını karşılanması noktasında çalışmalar devam ediyor. 50 milyon 720 bin sıcak yemek dağıtılmış durumda. 13 milyonun üzerinde gıda paketi de köylere ulaştı.

1 milyona yakın binada hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Evleri hasar görmüş 864 bin 941 aileye ödeme yapıldı.

Artçı sarsıntılar devam ediyor. 6 bin 414 artçı sarsıntı yaşandı. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalar var. Vatandaşlarımızın bu binalara girerek eşya taşıması kesinlikle yasak.

Kuru guda ve hijyen noktasındaki yardımların devam etmesini isirtirham ediyoruz. Amacımız şu an için 100 binin üzerinde konteyner kurmak.''