GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Şubat 2023 Cuma 17:43

Deprem Kahini'nden Türkiye için yeni uyarı!

Kahramanmaraş depremleri öncesi yaptığı paylaşımla uyaran ve "Deprem Kahini" olarak anılan Frank Hoogerbeets Türkiye için korkutan yeni analizlerini anlattı. Avustralyalı bilim insanı Hoogerbeets, "Yaklaşan günlerde sismik artış görülebilir.  6 büyüklük aralığında. 6.4 ve belki de daha büyük 6.7. Bugün ya da 11 veya 12. gün. Tahminim 6 büyüklük aralığında kalmasıdır. Muhtemelen 6.4-6.7 arasında. 14. ve 15. günler daha kritik olacak" dedi.

SONKALEİZMİR-Kahramanmaraş depremleri öncesi 3 Şubat'ta yaptığı paylaşımla uyarıda bulunan Dünyaca ünlü Avustralyalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'ten yeni açıklama geldi. Kendi youtube kanalında analizlerini paylaşan Deprem Kahini lakaplı Hoogerbeets, Türkiye'de artçı sarsıntıların beklenen ölçüde gerçekleşmedine dikkat çekti. 

"STRES DAĞILIMI DEĞİŞTİ"

5. gününe geldiğimiz depremin ardından 11, 12, 14. ve 15. günler için uyaran Hoogerbeets yayınında şunları kaydetti:

"Depremler nedeniyle stres dağılımı değişti. Lübnan veya Mısır'da büyük bir deprem olacak mı diye soruyorlar. Bu ülkeler büyük sismik aktiviteye açık olduğundan evet. Ancak ne zaman olacağını söylemek mümkün değil. Potansiyel bölgeleri belirliyoruz. Türkiye'nin merkezindeki büyük depremlerin ardından büyük sismik aktivite olup olmayacağını söylememiz mümkün değil. 7 gün içindeki aktiviteye bakarsak 5.6 ve daha büyük bir tek sismik olay görüyoruz. Solomon Adaları'nda meydana gelmişti. 9. ve 10. günlerin sonunda daha yüksek olmuştu. 

SİSMİK ARTIŞ GÖRÜLEBİLİR"

Yaklaşan günlerde sismik artış görülebilir. 6 büyüklük aralığında. 6.4 ve belki de daha büyük 6.7. Çünkü ay, Jüpiter ile birleşti. Bu birleşmeler kötü senaryoda oldukça kritik olabilir ve gerçekten kötü senaryo da büyük bir sismik olayın yakın bir zamanda meydana gelebileceğidir. Bugün ya da 11 veya 12. gün. Tahminim 6 büyüklük aralığında kalmasıdır. Muhtemelen 6.4-6.7 arasında. 14. ve 15. günler daha kritik olacak. 15. günden 17. güne kadar...