GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2023 Perşembe 20:55

Deniz Yücel gitti, o ilçe başkanının bileti kesildi

CHP İzmir İl yönetimi, Genel Merkez talimatıyla, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve yönetimini görevden aldı. "Verimli olmadığı" gerekçesiyle görevden alınan Özbadur ve yönetiminin yerine CHP Genel Merkezi'nce kayyum atanacak. CHP eski İl Başkanı Deniz Yücel'in yakın dostu olan Özbadur, Urla Belediye Başkanı seçildikten sonra FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz'la ilgili süreçte etkin rol almadığı ve parti yönetimini zamanında bilgilendirmediği nedeniyle eleştiriliyordu.

SONKALEİZMİR- CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'nun Şenol Aslanoğlu başkanlığındaki haftalık olağan toplantısında dikkat çeken bir karar alındı. Genel Merkez talimatı ile CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve ilçe yönetiminin görevine son verildi. "Verimli olmadığı, isteksiz çalıştığı ve etkili olmadığı" gerekçesiyle görevden alınan Özbadur ve yönetiminin yerine CHP Genel Merkezi'nce kayyum atanacağı öğrenildi.

Hakan Özbadur başkanlığındaki CHP Urla İlçe yönetimi ile CHP Genel Merkezi arasındaki ipler İ. Burak Oğuz'un Urla Belediye Başkanı seçildikten sonra FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması ile birlikte gerilmeye başlamıştı. Özbadur ve yönetimi, "Oğuz'un tutuklandığı süreçte etkin rol almadığı ve parti yönetimini önceden bilgilendirmediği" gerekçesiyle eleştiriliyordu.

CHP eski İl Başkanı Deniz Yücel ile de yakın dost olan Hakan Özbadur'un, parti faaliyetlerine yeterince destek vermediği, ilçede aktif bir siyasal çalışma yürütmediği konuşuluyordu.

Görevden almanın çok daha önce masaya geldiği ancak eski Başkan Yücel tarafından engellendiği belirtildi.
Özbadur ve yönetiminin görevden alınmasında Genel Merkez'e gönderilen raporlar ve yapılan şikayetlerin de etkili olduğu ifade edildi.

İddiaya göre, görevden almada bardağı taşıran son damla, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklandığı gün Özbadur'un Urla'dan Ankara'ya araç kaldırmaması oldu.