GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Kasım 2021 Cumartesi 12:14

Deniz Yücel'den Soylu ve Dağ'a sert tepki!

Dün İzmir'de katıldıkları programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den sert yanıt geldi. Yücel ''Al birini vur diğerine! Böylesine yetenekli ve kariyerli (!) bir ikilinin, Genel başkanımızı övmesi, bizlere hakaret olurdu zaten" ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün İzmir'de bir dizi etkinliğe katıldı. Bakan Soylu AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ''Birileri diyorlar ki 'Biz 2023'te iktidara geleceğiz'. Tam 20 yıldır muhalefetteler, biz 20 yıldır iktidardayız. Millet bizimle beraber. Onlara da bir arpa boy yol aldırmıyor. Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nasıl becereceksin Kılıçdaroğlu” ifadelerini kullandı. 

Soylu'nun ardından bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise ''İzmir'deki CHP'liler hepinizi iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz. Siz Kılıçdaroğlu CHP'sinden rahatsızsınız. Bunu da biliyoruz. İzmir'de CHP'li milletvekilleri ve yöneticileri hem tezkeredeki tavırları hem de büyükşehir belediyesinin bugün yapılan araştırmalarda yüzde 35 düşen desteğinde dolayı sokağa çıkamaz haldedirler” şeklinde konuşmuştu. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Soylu ve Dağ'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iki isme sert sözlerle yüklenerek şu ifadeleri kullandı;

''AL BİRİNİ, VUR DİĞERİNE''
''Milletin parasıyla, devletin imkanlarıyla yaşadığınız saltanat bitiyor. Sıkı tutunun çünkü gidiyorsunuz. Siz sırtını halka dönmüş, kendi kesesinin derdine düşmüş, memlekete yaşamadığı acıları yaşatmış bir zihniyetin son kırıntılarısınız. Söylediklerinizin, düşüncelerinizin millet nazarında bir kıymeti yok. Birisi, adı çete reisleriyle, rüşvet alıp verenlerle anılan, Erdoğan’a ve AKP’ye ağza alınmayacak sözler söyledikten sonra, kendi partisini satıp, koltuk için parti değiştiren içişleri bakanı, diğeri, pudra şekeri partileri yapanların hamisi AKP Genel Başkan yardımcısı. Al birini vur diğerine! Böylesine yetenekli ve kariyerli (!) bir ikilinin, Genel başkanımızı övmesi, bizlere hakaret olurdu zaten.''