GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Aralık 2021 Cuma 10:43

Deniz Yücel'den AK Partili isimlere sert sözler!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Partili isimlerin Bucas Metrosu ihalesi ile ilgili eleştirilerine sert yanıt verdi. Yücel ''Türkiye’nin kaynaklarının FETÖ’ye ve 5’li çeteye, üstelik ihalesiz özel davetlerle peşkeş çekildiği, karşılığında milyon dolarlık saatler, ayakkabı kutularında dolarlar, sıfırlanamayan paralar alındığı günlerde neredeydiniz?'' dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Buca Metrosu ihalesi ile ilgili Ak Partili isimlerin açıklamalarına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den sert tepki geldi. 

Söz konusu ihalenin şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Yücel, şu ifadeleri kullandı;

''Size kısa bir fıkra anlatayım; "AKP’li vekiller ve yöneticiler, ihalelerde şeffaflık olması ve şaibe olmaması için açıklama yapmışlar'' Şeffaf, şartnamelere uyan tüm firmaların katılabileceği, yasaya ve ahlaka uygun ihaleleri, sadece CHP’li belediyelerde gören AKP’liler!

Türkiye’nin kaynaklarının FETÖ’ye ve 5’li çeteye, üstelik ihalesiz özel davetlerle peşkeş çekildiği, karşılığında milyon dolarlık saatler, ayakkabı kutularında dolarlar, sıfırlanamayan paralar alındığı günlerde neredeydiniz?
İzmir büyükşehir belediyemiz Buca metrosu için, uluslararası denetimin yapıldığı, bir çok firmanın katıldığı şeffaf bir ihale yapınca, alışık olmadıkları bu ihale tarzına şaşırdılar anlaşılan.

İş yapmak için değil, yandaşa kaynak aktarmak İçin, kişiye özel ihaleler yapan bir anlayışın, yasalara uygun ve İzmir’in kaynaklarının korunması için işin ehline verilmesinin amaçlandığı bir ihaleyi anlamaması ve şaşırması normal.

Durun daha çok şaşıracaksınız! Az kaldı, sandık geliyor.''