GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2023 Salı 15:03

Demircili Koyu kurtuldu... Sondaj hançerine 'dur' dediler!

İzmir'in nadide bölgelerinden Demircili Koy'da  yapılmak istenen sondaj projesinin ÇED süreci, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün görüşü doğrultusunda sonlandırıldı. 

SONKALEİZMİR - RSC Elektrik Üretim İnş. Tur. A.Ş, Urla'daki nadide bölgelerden Demircili Koyu'nda jeotertmal kaynak aramak için 3 sondaj kuyusu açabilmek için bakanlığa başvurmuştu. 

Firmanın ÇED süreci başlayan projesi kapsamında bölgeye 1000 metre derinliğinde 3 adet sondaj kuyusu açılması planlanmıştı. 

SÜREÇ SONLANDIRILDI!
Orman alanı ile 2. ve 3. derece arkeolojik sit alanı içerisinde kalan 9 milyon 600 bin TL'lik proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Projeye dair ÇED süreci, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün görüşü doğrultusunda sonlandırıldı. 

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

''İzmir İli , Urla İlçesi, Demircili Mahallesi Mevkiinde AR: 1604 Numaralı Ruhsat Sahasında RSC Elektrik Üretim İnş. Tur. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Jeotermal Amaçlı Kaynak Arama Sondajı (3 Adet)" projesi ile ilgili olarak İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün görüşü doğrultusunda ÇED Yönetmeliği'nin 5. maddesi 2 (a) bendi gereği ÇED süreci sonlandırılmıştır.''