GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:44

Cumhuriyetçi avukatlardan güçbirliği!

İzmir'de yaklaşan baro seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, önseçimden çıkan Mustafa Çetin'in tek adaylığı üzerinde birleşti. Baronun eski başkanları ve geçen dönemki kaybedilen seçimlerde kendisine rakip olan isimler de Mustafa Çetin'e destek mesajı verdi. Avukat Mustafa Çetin, "Bu kez bölünmeyeceğiz ve kazanacağız" dedi.

SONKALEİZMİR- Ekim ayında yapılması planlanan İzmir Baro Başkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı Avukat Mustafa Çetin, bağlı olduğu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun da tam desteğini aldı. Avukat Çetin'in çağrısıyla Levent Marina'nın yanındaki Sipari Restoran'da bir araya gelen Cumhuriyetçi Avukatlar, bu kez seçimlere tek adayla gidecekleri ve oyları böldürmeyecekleri mesajını verdi. Yemekli toplantıya önseçimden çıkan ve Cumhuriyetçi grubun tek adayı olacağı duyurulan Mustafa Çetin'in yanı sıra İzmir Barosu'nun eski başkanları Aydın Özcan, Özdemir Sökmen ve çok sayıda avukat ile Türk siyasetinin önemli isimlerinden CHP eski Grup Başkanvekili Avukat Kemal Anadol da katıldı.

(Fotoğrafta; Mustafa Çetin)

BÖLÜNMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun artık bölünmeye tahammülü olmadığını, bu yüzden herkesin içine sinecek bir yöntem belirleyip önseçim yaptıklarını anımsatan Mustafa Çetin, "Son seçimlerde küçük bir trafik kazası yapıp oylarımızın bölünmesi nedeniyle kaybetmiştik. Artık bölünmeye izin vermememiz gerekiyor. Bu grubu tekrar İzmir Barosu yönetimine getirmenizi rica ediyorum. Hatalı, eksik ve hatta yanlış yaptığımız işlerde de bizi uyarmanızı rica ediyorum" dedi.

DANIŞMA KURULU OLUŞTURULACAK
Çetin, seçimi kazanırlarsa hemen bir danışma kurulu oluşturacaklarını belirtirken, "2-3 ayda bir buluşup baronun siyasetini ve güncel gelişmeleri birlikte bu kurulda değerlendireceğiz. Kararları birlikte alacağız ve daha etkili bir yönetim ortaya koyacağız" diye konuştu.
"Hak, hukuk, adalet ve tek baro" için mücadele edeceklerini vurgulayan ve "Bu kez bölünmeyeceğiz ve kazanacağız" diyen Mustafa Çetin'in kısa konuşması yoğun alkış aldı.

ESKİ RAKİBİ AÇIK DESTEK VERDİ, 500 TL BAĞIŞ YAPTI
Çetin'in ardından geçmişte fikir ayrılıkları yaşayan pek çok avukat da söz alıp görüşlerini dile getirdi. Son seçimde, Mustafa Çetin ile birlikte Cumhuriyetçi kanattan İzmir Baro Başkan Adayı olan ve oyları böldüğü için Çağdaş Grubun kazanmasında payı olduğu eleştirileri getirilen avukat Atalay Aksay ise bu kez dikkat çeken bir tavır ortaya koydu. Aksay, önseçimden çıkan Mustafa Çetin'in tek aday olarak seçimlere girmesi ve kazanması için mücadele vereceklerini vurgularken, kampanyası için de 500 TL bağışta bulunacağını açıkladı. Aksay'ın tavrı alkış aldı.

BİRLİK BERABERLİK POZU
Eski başkanlar Aydın Özcan ve Özdemir Sökmen de Çetin'e desteğini dile getirdi. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu gecenin sonunda birlik ve beraberlik pozu verdi.
2018 yılında yapılan İzmir Barosu seçimlerine Cumhuriyetçi grup iki adayla gitmişti. Mustafa Çetin 1750 civarı, Atalay Aksay ise 1250 oy almıştı. Ancak seçimi 1950 oyla Çağdaş Avukatlar Grubu kazanmıştı.

MUSTAFA ÇETİN KİMDİR!
Seçimlerin en güçlü adayı olan, İzmir Barosu'nda 2014-2018 yılları arasında iki dönem başkan yardımcılığı, son 7 ay ise başkanvekilliği görevini yürüten avukat Mustafa Çetin, Uşaklı, gurbetçi bir işçi ailesinin çocuğu. 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun olan Çetin, 1992 yılından beri İzmir'de avukatlık yapıyor. Çetin, evli ve 1 çocuk babası.