GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Aralık 2020 Perşembe 16:23

Cumhurbaşkanı'na hakaret Facebook'a sorulacak

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı. Hakim, söz konusu paylaşımların Başkan Arda tarafından yapılıp yapılmadığının belirlenmesi için Adalet Bakanlığı vasıtasıyla ABD'deki Facebook Genel Merkezi'ne yazı gönderilmesi kararını verdi. Dava da 6 Nisan'a ertelendi

SONKALEİZMİR- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, İzmir 34. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. CHP Gaziemir Gençlik Kolları, meslis üyeleri ve partililer Başkan Arda'ya destek vermek için adliyedeydi. Hakim, söz konusu paylaşımların Başkan Arda tarafından yapılıp yapılmadığının belirlenmesi için Adalet Bakanlığı vasıtasıyla ABD'deki Facebook Genel Merkezi'ne yazı gönderilmesi kararını verdi. Dava da 6 Nisan'a ertelendi.

O PAYLAŞIMLARIN ARDA'YA AİT OLUP OLMADIĞI BELİRLENEMEDİ

Bu arada, Erdoğan'a hakaret içerdiği öne sürülen sosyal medya paylaşımlarına ait ekran görüntülerinin Emniyet'teki incelemesi tamamlandığı öğrenildi. İncelemenin sonunda oluşturulan raporda, sözkonusu paylaşımların Başkan Arda'ya ait olup olmadığının belirlenemediği kaydedildi. Mahkeme dosyasına da giren bu raporun ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'un ABD'deki merkezinden gelecek yazının bekleneceği ifade edildi.

KOMPLO VE İFTİRAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ...

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Arda, "Bir iftirayla, komployla karşı karşıyayız. Bana ait olmayan şeyleri dayattılar. Hepsini reddediyorum. Ben siyasette nezaket dilini benimsemiş birisiyim. Dolayısıyla ifademizi verdik. Davamız Nisan’ın 6’sına ertelendi. Delil toplayacaklar. Ben suçlamaları kabul etmedim, benim kabul etmediğim bir şey, emniyetçe de zaten tespit edilmiş durumda, aynı ifadeleri tekrarladım" diye konuştu.

(Başkan Arda hakkında şikayetçi olan Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ve AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay da davayı takip etti) 

AK PARTİLİ ATMACA: AYAĞINIZI DENK ALIN DEMİŞTİ

Başkan Halil Arda ile ilgili iddialar geçen Mart ayındaki Belediye Meclis toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca tarafından gündeme getirilmişti. AK Partili Atmaca, Arda’nın başta 15 Temmuz olmak üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerdiğini savunduğu mesajlarını paylaşmıştı. “Savcılığa başvuracağım. Ayağınızı denk alın” diyen Atmaca’ya, CHP’li Başkan Arda ise “Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz” yanıtını vermişti.

İŞTE BAŞKAN ARDA'NIN AÇIKLAMASI:

  Haberin Videosu