GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mart 2020 Pazartesi 20:22

Çıray'dan gündem yaratan soru! NEDEN HEP GECE YARISI AÇIKLIYOR!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, koronavirüs salgınıyla ilgili toplantı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni vakaları gece açıklayacağını söylemesine dikkat çekti. "Neden vaka sayısını hep gece yarısı açıklıyor" diye soran Çıray, sosyal medyayı salladı. Çıray'ın kritik sorusuna çok kısa sürede yüzlerce yorum geldi.

SONKALEİZMİR- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 7 saat süren Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalara İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan tepki geldi. "Sağlık Bakanı basın toplantısında aklımızla alay ediyor. Umreden dönenlerle ilgili 'tedbirlerimizi aldık, kontrol altındalar' diyor. Sosyal medyada ise toplu halde yurtlardan kaçanları gösteriyorlar" ifadelerini kullanan Çıray, yeni uçuş iptallerinde ise geç kalındığını söyledi.

BİLİM KURULU NE KONUŞTU?
Kendisi de bir hekim olan Çıray, "Yedi saatlik Bilim Kurulu kararları: Çok gecikmiş (Arabistan) bir şekilde yeni uçuş iptalleri ve... Sn Erdoğan'ın takdiri ve talimatıyla Diyanet İşleri Başkanı açıklamlar yaptı... Bu akşam Koronavirus Bilim Kurulu'nun yedi saat ne konuştuğunu anladınız mı" görüşünü dile getirdi.

KRİTİK SORU
Bakan Koca'nın basın toplantısındaki "yeni vakalar var, gece açıklayacağım" ifadelerine de dikkat çeken Çıray, "Neden vaka sayısını hep gece yarısı açıklıyor?"sorusunu yöneltti. İYİ Partili Aytun Çıray'ın bu kritik sorusuna çok kısa sürede yüzlerce yorum geldi.

AMAÇ KORKUTMAK MI?
Bazı yurttaşlar, vatandaşları daha fazla korkutmak için bu yöntemin seçildiğini belirtirken, bazıları ise günün Z raporunun alındığını ileri sürdü. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Çıray'ın sorusunun art niyetli olduğunu savundu.

İşte o Çıray'ın sorusunun altına yazılan mesajlardan bazıları: