GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Eylül 2024 Cuma 17:09

Çiğli Belediyesi’nden yol ve ulaşım atağı...

Çiğli Belediyesi, ilçede yaşanan üst yapı ve ulaşım sorunlarına çözüm üretmek amacıyla birçok mahallede yol çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, asfalt ve yol çalışmalarının modern şehirlerin gelişimi ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek “Yolların onarımı ve yenilenmesi kapsamında göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yoğun bir çalışma sürdürüyoruz” dedi.

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Harmandalı, Sasalı, Kaklıç, Küçükçiğli, Balatçık, Esentepe, Egekent ve Atatürk Mahallerinde asfaltlama, yol açma, kaldırım, sathi kaplama ve yeşil alan düzenlemeleri devam ediyor.

Metruk ve kaçak yapılar yıkıldı

Küçük Çiğli Mahallesi 8714/3 sokakta bulunan eski pazar yerine kaçak olarak inşa edilen bina, kafeterya ve oturma alanlarının bulunduğu metruk yapılara yönelik Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkım çalışması gerçekleştirildi. Metruk alanda gerçekleşen yıkım çalışmalarının ardından başlatılan çalışmalar ile 8714/3 Sokak Anadolu Caddesi’ne bağlanacak. Ayrıca içerisinde yürüyüş ile oyun alanının bulunduğu yeni peyzaj çalışmalarının olduğu çocuk parkı da mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak. Öte yandan Balatçık Mahallesi 8901 Sokak’ta da başlatılan zemin yenileme ve yol genişletme çalışmaları da başladı. İlk olarak yol üzerinde kalan metruk binanın yıkımı gerçekleştirilirken, yolun en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

Eski Havaalanı Caddesi ve Gazi Çiçek Bulvarı düzenleniyor

Eski Havaalanı Caddesi’nde yürütülen proje kapsamında yeniden düzenleme çalışmalarına devam ediliyor. Araç ve yaya güvenliğini artıracak düzenlemelerin yanı sıra yeni otopark alanları, aydınlatmalar, yaya geçitleri, kaldırımlar ve peyzaj çalışmaları ile Eski Havaalanı Caddesi esnaf ve vatandaşlar için konforlu ve kullanışlı bir yapıya kavuşturulacak. Bunun yanında Sasalı Mahallesi Gazi Çiçek Bulvarı’nın bin 866 metrelik kısmının düzenlenmesi için projelendirme çalışmaları başladı.

Yol yapım çalışmaları sürüyor

Atatürk Mahallesi 8809/22 Sokak ve Esentepe Mahallesi 8836-8838 sokakları arasında imar yolu açıldı, kilit parke döşeme çalışmalarının ardından yeşillendirme çalışmaları da devam edecek. Egekent Birçok mahallede asfalt serimi devam ediyor. Harmandalı 8790/5 sokak, 9002 sokak ve 9 Eylül Caddesi’nde de asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Sasalı Ahmet Piriştina Caddesi, 27 ve 1 Sokakta da eski asfalt sökümü ve yeni asfalt serimi yapıldı. Sasalı da birçok sokakta da sathi kaplama çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 25 bin metre karelik alanda sathi kaplama çalışması devam ediyor.

Kaklıç’ın yolu yenileniyor

Kaklıç Mahallesi İzmir Caddesi’nde de asfalt serim çalışmaları sürüyor. İzmir Caddesi kavşağından başlayarak köyün sonuna kadar yollar kazılarak asfalt serimi gerçekleştirilecek. Anadolu Caddesi, Dereiçi Caddesi ve Köyiçi Caddesi’nde önümüzdeki günlerde asfalt çalışmaları gündüz araç yoğunluğundan dolayı gece yapılacak. 26 mahallede devam eden asfaltlama ve yama çalışmalarıyla, Çiğli’nin yolları daha güzel ve güvenli hale getirilecek.

Her şey ilçemizin konforu için”

Kent içi ulaşımın öncelikli hizmet alanlarını oluşturduğunu belirten Başkan Onur Emrah Yıldız, “Yol çalışmaları, modern şehirlerin gelişimi ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Bu bilinçle, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yolların onarımı ve yenilenmesi kapsamında yoğun bir çalışma yürütüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile Çiğli’nin her köşesinde daha güvenli ve konforlu yollar inşa etmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Hemşehrilerimize günlük hayatlarında güvenli, pratik ve kullanışlı yollar sağlayabilmek amacıyla kapsamlı bir planlama yaptık ve harekete geçtik. Bu kapsamda, eş zamanlı olarak Harmandalı, Kaklıç ve Sasalı’da asfalt kaplama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esentepe, Atatürk, Egekent Mahallemizde ise yol açım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Öte yandan metruk binaların yıkımını gerçekleştirerek yeni yollar ve sosyal donatı alanlarını da ilçemize kazandırmak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Yol çalışmalarımızın yanı sıra, çevre düzenlemeleri ve altyapı iyileştirmeleri gibi projelerle de Çiğli’nin genel yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu projelerle, hemşehrilerimizin daha sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir çevrede yaşamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Amacımız, Çiğli’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek ve sürüş konforunu sağlayarak vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmak. Bu hedef doğrultusunda, durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. İlçemizde hizmet yapmak adına ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” diye konuştu.