GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2024 Cuma 08:25

Çeşme'ye 'Denizcilik müzesi' müjdesi...

Çeşme Kent Konseyi'nin ilk çalışma grubu toplantısına konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, ilçede bir denizcilik müzesi kurma ve gençlere denizcilik eğitimi verilmesinin ihtiyaç olduğunu söyledi. 

SONKALEİZMİR-Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Kent Konseyi'nin ilk çalışma grubu toplantısında önerileri dinledi. 

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ahmet Güler ve yönetim kurulu üyelerinin konuk ettiği Başkan Denizli, Türkiye'nin gözde turizm merkezi Çeşme'de denizcilik müzesi kurulmasının ihtiyaç olduğunu söyledi. 



EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Başkan Denizli şunları kaydetti:

"Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler’in davetiyle, Kent Konseyi’nin ilk çalışma grubu toplantısına misafir olduk. Denizcilik-Yat Turizmi ve Müzecilik Çalışma Grubu'nun bu ilk toplantısında, Çeşme'de bir deniz müzesi kurma ve gençlerimize denizcilik eğitimi sunma hedeflerimizi detaylı bir şekilde ele aldık. Etrafı denizle çevrili Çeşme’mizde bir deniz müzesinin kurulmasının bir ihtiyaç olduğunu ve bu müze için gerekli eserlerin Çeşme’de mevcut olduğunu konuştuk. Ayrıca, bu müzenin deniz adamlığı ve yat kaptanlığı gibi alanlarda bir eğitim merkezi haline getirilerek gençlerimize istihdam sağlayacağını değerlendirdik. Nazik davetleri için Dr. Ahmet Güler ve Çeşme Kent Konseyi’ne teşekkür ederiz."



ÇOCUK MECLİSLERİ'NİN MİSAFİRİ OLDU


Başkan Denizli, Çeşme Kent Konseyi Engelli ve Çocuk Meclisleri’nin de misafiri oldu. Ziyaretlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Denizli şöyle dedi:

"Çocuk Meclisi toplantısında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istek ve önerilerinden oluşan projeleri hep birlikte değerlendirdik. Her ay çocuklara bilim dergilerinin dağıtılması, "Çeşme’yi Bilmeyen Kalmasın" isimli bir gezi programı ile çocuklara Çeşme’yi tanıtacak bir program oluşturulması, Çeşme’nin Çocuk Çalıştayı düzenlenmesi ve yapay zeka sempozyumları yapılması gibi konuları ele aldık.
Engelli bireylerin engelsiz bir Çeşme’ye kavuşmaları için yerel yönetimler olarak mümkün olan her türlü çalışmayı yapacağız. Aynı zamanda engelli bireylerimizin istihdama katılımını artıracak projeler ve gerekli eğitimlerin sağlanması konularında da çalışmalar yürüteceğiz.
Unutmayalım ki herkes birer engelli adayıdır. Çeşme Belediyesi olarak, konseyimizle iş birliği içerisinde bilinçlendirme çalışmaları ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Birlikte Çeşme’mizi daha güzel bir geleceğe taşıyacağız."