GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2024 Cuma 10:18

Çeşme'de çevre tahribatı...

Çeşme Sarnıç Kızılkaya mevkisinde iş makinaları ile orman tahrip edildi. Çeşme Çevre Derneği'nin şikayeti üzerine belediye zabıta ekipleri bölgeye gelip tahribatı engelledi. 

Çeşme Sarnıç Kızılkaya mevkisindeki ormanlık alan bir vatandaş tarafından tahrip edildi. Bölgede yıllar boyunca kendi yetişen bitkiler iş makinesi ile biçilirken, Çeşme Çevre Derneği olayla ilgili belediyeye şikayette bulundu. Bunun üzerine belediyenin zabıta ekipleri bölgeye gelerek tahribatı engelledi ve tutanak tuttu.

"TEDBİR ALINMASI LAZIM"

Çeşme Çevre Derneği şu açıklamayı yaptı:

"Çeşme’nin ender yeşil alanı olan bu Mamurbaba-Sarnıç bölgedi son yıllarda inanılmaz bir saldırı altında. Bu bölgede termal ve Çeşme’ye su veren yeraltı kaynakları var. Vahşi sermaye bu muhteşem deniz manzaralı alana göz dikmiş durumda. İlla burayı bir beton yığını haline getirmek istiyorlar. Belediye zabıta ekipleri artık çok hızlı devreye giriyor. Ancak onların elinde zabıt tutmak ve geçici olarak durdurmak, ilgili resmi kurumlara bildirmekten başka bir kanuni yetki yok… Bu arazilerin bir çoğu hazineye ait. Devletin daha sıkı tedbirler alması lazım."