GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Mayıs 2024 Pazar 11:18

Çeşme'de bu kez de karavan işgali...

Doğa talanının tam gaz sürdüğü Çeşme’de bu kez karavanlar kıyıları doldurdu. Dünyaca ünlü Çeşme Azmak Koyu plajı, peş peşe ve gelişigüzel park eden araçlar nedeniyle adeta karavan parkına döndü.

SONKALEİZMİR- Yeryüzü cenneti Çeşme'de kıyıları adeta işgal eden karavanlarla ilgili Çeşme Çevre Derneği'nden açıklama geldi. Açıklamada, "Dünyanın hiç bir yerinde karavanınızı istediğiniz yere park edemezsiniz. Karavanlar için özel ayrılmış alanlar vardır. Bu alanlarda su, elektrik, atık ve çöp için altyapı mevcuttur. Bizim Çeşme’de ise deniz denizin tam kıyısına ve en güzel yerine manzarayı kapatacak şekilde ve kimsenin denize giremeyeceği şekilde gelişigüzel park etmiş karavanlar aylardır Azmak Koyunu işgal etmiş durumda. Bunlar atıklarini nereye atıyor, çöplerin nereye döküyorlar, şahıslara mı ait yoksa bir takım işletmeler günübirlik kiraya mı veriliyorlar, hiç kimsenin sorduğu yok. İçinde kimler kalıyor, bilen de yok" denildi.

Çeşme Çevre Derneği, vahşi karavan park alanlarının düzenlenmesini ve araçların çekilerek bölgenin tekrar halka açılmasını talep etti.