GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Temmuz 2024 Çarşamba 13:19

Çeşme-Yarımada Derneği'nden Alaçatı Sulak Alanı tepkisi: ''Kuşları evinden ediyoruz''

Çeşme-Yarımada Derneği, 187 çeşit kuş türünün yaşadığı Alaçatı Sulak Alanı'nın Alaçatı Port İnşaatı nedeniyle tahrip edildiğini belirterek, "Alan vahşi beton sermayenin insafına bırakıldı. Alaçatı halkına, kuşlara denize girecek alan kalmadı. Mücadeleye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

SONKALEİZMİR-Çeşme-Yarımada Derneği, Alaçatı Sulak Alanı'nda göçmen kuşların yaşam alanlarının yok edildiğini öne sürdü. 187 kuş türünün yaşadığı Alaçatı Sulak Alanı'ndaki Alaçatı Port inşaatına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Alaçatı Port inşaatı ile bu göçmen kuşların yaşam alanı yok ediliyor. Suları ellerinden alınıyor. Alaçatı’da mutlu mesut şekilde bu dans gösterisi ile bizleri mest eden flamingolar Alaçatı Sulak Alanı terk etmek zorunda. Bu harika canlıların evlerini ellerinden alıyoruz. Binlerce yıldır yaşadıkları sulak alan bize lazım. Bize önüne teknemizi bağlayacağımız, arkasına arabamızı park edeceğimiz, “Villa-Rezil-danslar” gerekli. Bu yüzden oraları, deltayı, denizi şu anda büyük iş makinaları ile kazıyor, beton döküyoruz. Villalarımız sudan ucuz, 5-6 milyon dolarcık. Varsın bu flamingolar başka yerlerde dans etsinler diye evleri elinden alınıyor canlıların. Bölge vahşi beton sermayenin insafına bırakılmış. Kamuya ait araziler hülle ile özel şirketlere devrediliyor. Alaçatı halkına, kuşlara denize girecek alan kalmadı. Mücadeleye devam edeceğiz."