GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2024 Çarşamba 15:09

Çeşme Ilıca Plajı'na mavi bayrak...

İzmir'in Çeşme ilçesindeki ünlü Ilıca Plajı'na mavi bayrak verildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Üç Mavi Bayraklı halk plajlarımızla gurur duyuyor ve önümüzdeki yıl İzmir’de daha da çok Mavi Bayrak almayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ) koordinasyonunda Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde, düzenlenen törende denizden botla getirilen bayrak göndere çekildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de Ilıca Plajı'nın mavi bayrak almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu anlamda temizliğin önemini vurguladı.

DENİZLİ: HEDEF DAHA FAZLA MAVİ BAYRAK

Başkan Denizli, "Denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülü, Çeşme’mizin üç Mavi Bayraklı halk plajından biri olan Ilıca Halk Plajı’na verildi. 2024 Mavi Bayrak Sertifikası’nı alarak bu prestijli ödüle yeniden layık görüldük. Bu ödül, Çeşme’nin yalnızca bir turizm merkezi değil, aynı zamanda çevre bilincinin yüksek olduğu bir ilçe olduğunu da gösteriyor. Çeşme Belediyesi olarak iklim değişikliği ve sıfır atık, temizlik, zabıta müdürlüklerimizle özveriyle çalışıyoruz. Üç Mavi Bayraklı halk plajlarımızla gurur duyuyor ve önümüzdeki yıl İzmir’de daha da çok Mavi Bayrak almayı hedefliyoruz" dedi.

Törende konuşan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ilıca Plajı'nın yerli ve yabancı birçok filmlere konu olduğunu belirtti.

İlçede 16 plajın mavi bayraklı olduğunu hatırlatan Maraşlı, "Diğer kıyılarımız da mavi bayrak alabilecek kalitede. Mavi bayrak sayımızın azalması, kirlenmeden kaynaklanıyor. Çevremizi temiz tutmalıyız, bu dünya hepimizin ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak hepimizin görevi." dedi.

Törene Kültür ve Turizm İl Müdürü Fahrettin Kerem Çevik ve diğer ilgililer de katıldı.