GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Şubat 2024 Perşembe 14:22

Cemil Tugay İzmir için projelerini açıkladı...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "İzmir için daha ileriye" sloganıyla projelerini açıkladı. Kentin sorunları ve projeleriyle ilgili 9 başlıkta sunum yapan Tugay, trafikten, Körfez'in temizliği, kentsel dönüşümden, spor tesisleri ve kültür projelerine kadar dikkat çeken mesajlar verdi. Tugay, belediye hizmet binasının aynı yerinde yapılmasını istediğini söylerken, kent trafiğini rahatlatacak ilk 180 günlük planını da açıkladı.

SONKALEİZMİR-Tepekule Kongre Merkezi'ndeki proje tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan yardımcıları Deniz Yücel ve Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, iş dünyasının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları ile partililer katıldı. 

Program öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tugay'a başarılar dileyen mesajı okundu. Tanıtım toplantısına katılan her bir kişi için Karşıyaka Kent Ormanı'na bir fidan dikileceği açıklandı. 

TUNÇ SOYER VE KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

CHP'nin İzmir adayı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Cemil Tugay,
"Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı bu noktaya gelmemde en önemli neden. Yerel yönetim deneyimi kazandırdı. O fırsatı veren benim belediye başkanı olmam yolunda bana referans veren sayın Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. Samimi bir teşekkürdür. Diğer teşekkürüm de o tarihde genel başkanımız olan ve benim CV'mi görüp aday olarak gösteren sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ona da çok teşekkür ediyorum" dedi.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK!

Cemil Tugay, proje tanıtım toplantısına hedefledikleri belediyecilik anlayışını anlatarak başladı. Tugay şöyle konuştu:

"Belediye yönetimi açısından yeni nesil bir belediyeciliğe ihtiyacımız var diye tanımladık. Bugünü sorunlarıyla, insanların beklentileriyle doğru tanımlayan, sadece bugünü değil, gelecek uzun yılları da biz ölçek olarak 2050 yılını koyduk. Bu dönemi kapsayan bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İklim krizi gibi var olan krizleri gibi konular nedeniyle tüm sorunları küresel düşünmek ama yerel planlarla hizmet etmek zorundayız. Ulaşabildiğimiz bütün kaynaklarla, bilgi, deneyim sahibi herkesi kişisel ya da kurumsal olarak dahil ettiğimiz anlayışa ihtiyacımız var. Verimlilik çağımızın en sihirli kelimelerimizden biri. Bir kaynak harcıyoruz. Ona karşılık kazanabileceğimiz azami yararı elde edebiliyor muyuz? Bunu değerlendirmek çok önemli. İşte bunun adı verimlilik. Halkın, yetkin insanların, sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlamak zorunluluğu da yeni nesil belediyeciğiliğin kapsamı içerisindedir.



"ÇEVİK YÖNETİM ANLAYIŞI..."

Kararları alırken, bizim beynimiz olacak, yol gösterecek, veriyi toplayacak, analizleri bize doğru sunacak şehrin gözü kulacağı olacak bir kurum... İzmir Planlama Ajansı. Böyle bir kurum var ama dar kapsamlı çalışıyor. Çevik yönetim anlayışı... Bunu kuracağız. Özel sektörün hızlı hareket etmek için benimsediği anlayıştır. Yerel yönetimlerde bu pek telaffuz edilmedi. Bu anlayışla belediyeyi yöneteceğiz." 

Tüm çalışmaları performans barometresi ile ölçeceklerini belirten Cemil Tugay'ın sunumundan öne çıkanlar şöyle:

"İlk 180 gün bizim için acil müdahaleler yapacağımız dönem olsun. Hızlı eylem planı yaptığımız 180 gün var. Su fiyatından şikayet ediliyor. İndirimli tarifeler belirleyeceğiz, maliyetleri düşürdükçe genel olarak fiyatları da düşüreceğiz. Daha fazla insana daha uygun fiyatlı ulaşım sağlayacağız. Yollardaki problemlere çok hızlı müdahaleler edeceğiz. Üst geçit, alt geçit, yürüyen merdiven ve asansörlerde problem yaşanıyor. Sürekli gözleyen, arızalarına anında müdahale eden ekipler oluşturacağız. İlaçlama sinek, sivrisinek başta olmak üzere aksatılmaması gereken bir şey. Kendi dönemimde gördüm ki çok fazla şikayet oluyor. İlk ayda düzenini oturtacağız. 
Yapay Zeka Daire Başkanlığı ya da eş değer bir birim kuracağız. İşimizi kolaylaştıracak bir uygulama. Çok hızlı çözümler üretiliyor. Kendi altyapınızı kendiniz mi kuracaksınız. Kendi kadrolarınızla mı yoksa dışarıdan mı hizmet alacaksınız diye sormuş bana yapay zeka. Ben, 'Biz kendimiz kuracağız, kendimiz yetiştireceğiz' dedim. 
Taşkınlar nedeniyle su baskınları oluyor. Bir daha hiçbir yeri su basmasını istemiyorum. Nerede, neden oluyor? Analiz edip müdahele edeceğim. Alsancak ve Karşıyaka Yelken KUlübü'nün orada nedeni belli. Su drene olamıyor. Yapılması gerekeni yapacağız. Yeşil dokunun geliştirilmesi, sosyal amaçlı uygulamalar için yapılacak satın almalar en erken başlaması gereken uygulamalar. Tüketim kooperatifleri kuracağız. Belediyeler kendi şirketlerini bu kooperatiflere ortak yapmadı. Bunu yapacağız. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİRE BAŞKANLIĞI 

Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, Planlama Ajansı'nı yeniden kuracağız. Dezavantajlı yerlerdeki okulların kantinlerini talep edeceğiz. Verilirse belediyemiz yönetecek ki. Çocuklarımız bir sandviçe 50 lira veremediği için aç kalmasın. İleri yaş yurttaşlarımız hepimizin vefa borcu olduğu, sahip çıkmamız gereken insanlar. Onları yalnız bırakmayacağım. İleri yaş eylem planını derhal İzmir'de devreye sokacağız.

DENİZ TAKSİ UYGULAMASI BAŞLAYACAK

İç Körfez'de deniz taksi uygulamasını derhal başlatacağız. En kısa zamanda bunla ilgili kararları alacağız. Otogar ve havalimanına seferler düzenleyeceğiz, ulaşımı kolaylaştıracağız. Durakların otobüslerin temizliğine önem vereceğiz. 
Hayati konu... Bütçe disiplininin sağlanması. Dirençli bir mali yönetim oluşturacağız. Belediye binalarında enerji verimliliği çalışması yapacağız. Ana arterlerde kazı, çukur varsa derhal, ara yollarda en geç 20 gün içerisinde kazı yerleri kapatılacak. Bundan sonra İzmir'de hiçbir yer 20 günden fazla kazılı halde kalmayacak. "


9 BAŞLIKTA PROJE SUNUMU...

İzmir'in sorunları ve yapılacak projeleri 9 başlıkta topladıklarını belirten Cemil Tugay'ın proje tanıtım toplantısı şöyle devam etti:

PLANLAMA, KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TASARIM

Planlama doğru yapılmazsa başarı şansı yok. İzmirimizin 2050 yılına kadar planlanması gerekiyor. İzmir Planlama Ajansı'nın katılımcı süreçle yapacağı bir şey. Yeni yerleşim alanları oluşturacağız. Bir süredir şehrimiz kendi kendine gelişiyor gibi. Bu sorunu çözeceğiz. Metropole gelmeden tüm ihtiyaçların karşılanabildiği yerleşim alanları oluşturacağız. Söz veriyorum. 25 bin sosyal konut yapacağız. Hepsi de çok kaliteli sosyal yaşam alanları olacak. Planlama yaparken kentin doğa ile iliştisini bozmayacağız.

Kırsal bölgeleri kalkındıracağız. Su, enerji ve gıda krizi ile karşılaşacağız. Bölgeleri havza olarak bölmeliyiz. İzmir'de havzalar vardır. Gediz, Küçük Menderes, Bakırçay, YArımada gibi bölgeler. Buralarda suyu öyle yönetelim mi kendi kendine yeten kaynaklar olsun ve gelecekte sorun olmasın. Kendi gıdası yetebilsin. Üretilen enerji kendine yetsin, mümkünse artı daha fazla enerji üretsin. 

DEPREM MASTER PLANI OLUŞTURULACAK

İzmir'in en önemli, tehlikeli sorunu deprem riski. Fay hatlarının yoğun olduğu bölgede yaşıyoruz. 30 Ekim Depremi'nde yaşadığımız yıkım... Deprem Master Planı.... Şehrimizin ihtiyacı olan planlama. Şu an çok fazla sahip olduğumuz bilgi var. İzmir'in hangi faylar üzerinde olduğu ve yapı envanteri gibi. Bunlar tamamlanmadı. Genel anlamda deprem master planımız yok. 199 yılında yapılan bir plan var, bugün geçerli değil. Normalde AFAD bunları yapıyor. Ben belediye olarak bunları yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kentsel dönüşümü tüm riskli binalarda gerçekleştireceğiz. 
Binaların dönüşüm sürecinde finansal destek sağlamak için bütün süreçleri araştıran arkadaşlarımız var. Gece gündüz çalışmaktan vazgeçmeyeceğim konu budur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi binaların yıkımını kendi üstleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bunu yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi dönüşüm boyunca kira desteği sağlıyor. İzmir de yapar. Hükümetin adaylarının bu konudaki iddialı sözlerini gerçekçi bulmuyorum. Deprem yaşamış konut ihtiyacı olan bölgelerde yapmaları gereken şeyler varken burada gecikildiğini söylemek isterim. 
Karabağlar'da 540 hektarlık alan.. 12 yıldır kentsel dönüşüm bekleniyor. Tüm yetki bakanlıkta, ellerini tutan yok. Ne Karabağlar sne Büyükşehir bir gram olumsuz tavır göstermemiş. Buna rağmen bir çivi çakılmamış. Bize hikaye anlatıyorlar. Ne asıl çalışmanın yapılması gereken yerde bir şey var ne İzmir'de var. Yaptıkları tek şey rant projesi ile birilerine fayda sağlamak. 
İzmir'in kamusal tesislerinin tasarımı ile ilgili yeni bir sayfa açmayı düşünüyoruz. Pazaryerleri... Genelde beton atılmış düzensiz bir zemin. Üzerinde uzay bir çatı. Çoğu ışık, hava almaz. Yazın sıcak, kışın soğuk olur. Tuvaletleri problemlidir. Buna mahkum değiliz. Ne pazaryerlerinde ne kültür tesislerinde, spor salonlarında... Daha çağdaş, keyif verecek tesisler yapabiliriz. Bunun için tasarım rehberine ihtiyacımız var. Biz buna büyük tasarım İzmir programı adı verdik. 



"BELEDİYE HİZMET BİNASI KONAK'A YAPILSIN"

Yeni Belediye Hizmet Binası. Bunu tartışmaya açacağım. İzmirliler'in istediği olacak. Eski yerinde yapalım, büyüklük eskisi gibi olsun. Mimari olarak kentimizin simge binalarından biri olabilir. Yurttaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilir. Gurur duyacağımız bir binamız olabilir. Bunu kamuoyuna sunacağım. Kabul edilirse Konak'ta yeni bir belediye binamız olacak. BUgün Fuar'da çalışan tüm arkadaşlarımızı oraya davet edeceğim.

KENT İÇİ TRAFİK VE ULAŞIM

İZBETON'un daha fazla asfalt, parke taşı üretmesi lazım. İZBETON'un diğer işleri bırakarak bu konuyla ilgilenmesi görüşüm kesindir. Çoık daha fazla sayıda yol yapacak İZBETON. 
Trafiğin sıkıştığı noktalar var. Nasıl düzeltileceği ile ilgili hali hazırda projeler var. ZAfer Payzın Kavşağı... Orada 4 şerit gelen yol köprüye 2 şerit olarak girdiği için tıkanıyor. Aynı şey Halkapınar ve Hilal Kavşağı'nda da oluyor. Çoık hızlı şekilde yapılabilir. 6 ay, 7 ay ya da 1 yılda... Bayraklı Belediyesi'nin hemen önündeki alanda trafiği yerin altına alma, üzerinde hem sahile geçiş projesini doğru buluyoruz. Sahipleneceğiz ve yapacağız. Bunun projesi hazır, onayı alınmış. Bayraklı'yı denizle buluşturacağız. Mürselpaşa'da bir alt geçit var. Kilometrelerce geçiş bitecek alt geçit ile.
Alsancak Garı alt geçit zor. Ancak bu zorluk bizi korkutmuyor. En kısa zamanda bu çalışmayı yahpacağız. Yaşayanlar Üst Geçidi... İlk yapacağımız işlerden biri de bu. Bunlar erken yapacağımız projeler. Kentimizin ulaşım master planının güncellenmesi lazım. 
Anadolu Caddesi ile Yalı Mahallesi'ni birbirine bağlayacak bir bağlantı yolu. Deniz kenarında yürüyerek ya da bisikletle giderek ulaşılabilecek.

KARŞIYAKA İSKELESİ İÇİN YENİ ÇÖZÜM


Karşıyaka İskele ile Çarşı arasındaki yolun yer altına alınmasını doğru bulmuyoruz. Harcayacağınız para, yapım süresindeki sıkıntı buna değmeyecek. Alternatif bir çözüm var. İskelenin sağında solunda girinti şeklinde deniz alanı var. Hiçbir şekilde temiz kalmıyor, kullanılmıyor. Kimse kenarında oturmaz, balık tutan da yok. O alanı doldurduğumuzda büyük bir alan kazanacağız. Sosyal alan ve otopark gibi kullanabiliriz. İskele yıkılarak ileriye alınacak. Bunlar hayal değil, palana işlenmiş. Vapurlar için çekek alanları oluşturulacak. Yayalar çarşı taarfından iskeleye çok daha keyifli yaya üst geçidi ile geçecek. Alttan araçlar rahat geçecek. Hızlı ve daha az masraflı. 

İZBAN VE MONORAY AÇIKLAMASI


Karabağlar-Gaziemir Metrosu bakanlıkta onay bekliyor. Onaylanması için gereken her şeyi yapacağız. Örnekköy Tramvayı projelendirilmiş, onayı alınmış. Başlanacak ve bitirilecek.
İZBAN seferlerinin sıklaştırılması gerekiyor. Devlet Demiryolları ortaklığı nedeniyle sinyalizasyon çalışmasının yelinmesi gerekiyor. Bunu da çözeceğiz. Şehir Hastanesi için teleferik içinh proje var. Monoray için nasıl bir proje yapılabilir bakacağız. Yaptığımızda Türkiye'nin ilk monorayı olacak. Bisiklet ve yaya köprüleri yapacağız.  Avrupa kentlerinin çoğunda bisikletler için yapılmış köprüler var. İzmir'de de çokça olacak. 


HALKAPINAR AKTARMA İSTASYONU DÜZENLENECEK

Deniz taksi çok kolayca devreye sokulabilecek bir uygulama. İlk 6 ayda başlatılacak. Artık çok daha fazla noktadan fazla noktaya hızlı ulaşım için deniz yolu alternatifimiz olacak. 2030 yılında Halkapınar Aktarma İstasyonu'nu bir günde kaç kişi kullanacak tahmin edin. 100 bin, 200 bin, 500 bin... Tam bir milyon kişi. Bunları düzenleyeceğiz dediğimiz zaman Avrupa örnekleri geliyor gözümüzün önüne. Aktarma istasyonlarının hepsinde düzenlemeler yapacağız. Buraları gerektiğinde otoparklar ile destekleyerek, İZBAN'la metroyla neyle bağlayacaksak düzgünce kurgulandığı merkezler olacak.
Büyükşehir'in otogar için yaptığı otogar projesine sahip çıkıyoruz. Yeni otogar çağdaş bir görünümde olacak. Birçok ilçede semt garajı ihtiyacı karşılanacak. Otopark projeleri var, yapacağız. Kemalpaşa'da, Kemer'de, Selçuk'ta, Aliağa'da... Karavanı kullananlar bizi itip kakmayın diyorlar. Park edilen alanlarda rahatsız olan vatandaşlar var. Karavan otoparkının yapılması lazım. 4-5 noktada yapmak çok kolay.


SU VE KÖRFEZ

Büyük Kanal Projesi'nin yenilenmesine ihtiyaç var. Bunu hat boyunca yenileyeceğiz. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4. fazı yapılıyor. Görev süremimizi bitirmeden 5. fazını da yapacağız. Koku problemi tamamen ortadan kalkmış olacak. Taşkınlarla ilgili kıyı düzenlemeleri gerekiyor. Kordon'da daha estetik bir düzenleme gerekiyor, yeniden tasarlayacağız. Terfi istasyonu ile beraber buradaki taşkınlar bitecek. 
Her ilçede bir atık su arıtma tesisi olması lazım. Olmayanlar sırasıyla yapılacak. Dikili, Beydağ, Kınık'ta projesi hazır olan yerler var. Bunlar hemen yapılacak. Sirkülasyon kanalı temizlenecek. Önce ben yüzmeyeceğim. Önce yüzecek birini bulacağız. Başkanım önce yüzeceğiz dedi sonra olay oldu ondan söyledim. Yüzeriz, sıkıntı yok.

Semt marinaları olacak İzmir Körfezi'nde. Körfez'de halk plajları yapmaktan bahsediyoruz. Sahilevleri ve Güzelbahçe'de hemen yapabiliyoruz. Daha içerilere gelme konusunda Körfez'i temizlemeyi bekleyeceğiz. Atık suyu arıtıp tarımsal sulamada kullanmamız gerekiktiği bir başlık var. 2050 yılında İzmir'de susuz kalmamamız için gereken bir iş. İzmir yüzde 655 suyunu yer altından karşılıyor, Normalde olması gereken yer üstü sularından yapmak. Yer altı sularını da korumamız lazım. Haritalandırılması gerekiyor. Jeoloji mühendisliği hocaları kısa sürede yapabileceklerini söyledi. Süngür kent uygulaması sürecek. Susuzluk kesin. Öyle olduğu için şehirde temel temiz suyu ihtiyacının karşılanması için hayati öneme sahip. İzmir'i geleceğin susuzluğuna hazırlayacağız. 
İZSU Genel Müdürü ile konuştum. İki barajdan su alarak susuzluk sorunu çözme şansımız var. Savaştepe Barajı ile İzmir hattını sağlama şansımız var. Oralardan temin edeceğiz. Daha doğrusu temini Devlet Su işleri yapar, dağıtımını belediyeler yapar. Bunu sağlayacağız.


DOĞA İKLİM TARIM

İklim krizinin getirdiği olumsuzlukları başından kesmek üzerez hedeflere ulaşacek şekilde enerjiyi, atık yönetimini, yeşil bölge planlamasını, yeşil-mavi altyapı master planlarını yapmış olacağız. Yeşil şehir olma planı da var. İzmir'e laf söyleyenlere gönderme yapıyorum ama alınmıyorlar. İzmir'in yeşil olması umurlarında değil. Zeytin fidanları falan dağıtmışlar ama biz direkt ektik. Öyle bir yere ektik ki orada büyüyeceği kesin. 
Tarımla ilgili İzmir'n güçlü bir yerel yönetim geleneği var. Üretici kooperatifleri desteklemeye devam edeceğiz. Adil olacağız, çeşitliliği koruyacağız.  Teknolojinin daha fazla kullanıldığı tarım 4.0'ın kullanılması için üzerimize düşeni yapacağız. Soğuk hava depolarıyla ilgili hazırda projeler var Menderes'te Bayındır'da. Argoturizm projeleri ve gastronomi... Gastronomimiz en önemli değerlerimizden biri. Geliştirmemiz, markalaştırmamız, dünyaya anlatmamız lazım. Bu şehri gastronominin başkenti yapmamız lazım. Ticaret Odası'nın bir projesi var, mutlaka destek olacağım. Eski binalarında gastronomi merkezi olacak bir proje. 

250 BİN KONUT JEOTERMALLE ISINACAK


Jeotermal kaynaklar açısından dünyanın beşinci ili İzmir.. Balçova'da jeotermalle çevreye bir gram zarar vermedin 25 bin konut ısınıyor. Doğal gazdan çok daha uygun. Reenjeksiyonla çıkarıp, çevreye zarar vermeden 35 bine yakın konutu ısıtabileceğimizi belirledik. Hesapladığımız 250 bin konutu jeotermalle ısıtmak. 

Harmandalı'na çöp dökmeyeceğiz. Tesislerle çöpü yakacağız. Dünya kompost konusunda İzmir'i örnek gösterecek. 

İSTİHDAM, EKONOMİ VE BÖLGESEL KALKINMA

Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki artık kalkınma için de bir şeyler yapmak zorundayız. İzmir üretimi çok olan, sanayisi gelişmiş, insanları eğitimli, girişimci ruh olan, kooperatifleşme konusunda kolayca adım atabilen, genç nüfusun çok olduğu bir şehir. Biz bundan sonra yaptığımız altyapı, sosyal belediyeciliğe ilave olarak kalkınma belediyeciliği de yapacağız dedik. Ege Bölgesi'nin lideri, ağabeyi, tümünün planlanmasında liderliği üstlenen şehir olacağız. 
Gelişim gösterebileceğimiz alanlar var. İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir, yeter ki kararlı çalışalım. Kırsal bölgede, üretim ve istihdam artışı için her türlü çalışmayı istatistiksel olarak takip eden ofisler kuracağız. Gençlerin kooperatifleşmesini istiyoruz, teşvik edeceğiz. Gençlerin çiftçilik yapması gerektiğini düşünüyoruz.


KÜLTÜR, SANAT, SPOR

Bir kent müzesine, doğa tarihi müzesine ihtiyacımız var. Kadifekale'de altınpark düzenlemesini yapacağız. Kültürpark hepimizin hassas noktası. Benim dönemimde bir beton dökülmeyeceğinin sözünü veriyorum. Yeşil alan ve insanların sosyal kullanımı için düzenlenmiş bir alan. Şehrin akciğeri olan yeşil alan olarak korunacak. Kitap fuarını yapabiliriz, kültür ve spor faaliyetleri orada yapılabilir.

KEMERALTI CANLANACAK

Kemeraltı'nı sadece alışveriş ve turizm merkezi olmaktan çıkardığımız, atölyelerle, merkezlerle geliştireceğiz. İzmirliler'in daha aktif olarak kullandığı bir alan olarak düzenleme düşüncemiz var. Kemeraltı'na gelecek canlılığın nedeninin bu olacağını söyleyebilirim. 
Kent kütüphanesi yapabiliriz, adına da hep birlikte karar veririz. İzmir Büyükşehir Senfoni Orkestrası oluşturulması düşüncem var. 
Basmane-Ödemiş tren yolunda bir kültür koridoru oluşturma projesi var. Buna da sahip çıkacağız. 
Elektrik fabrikası'nı almak için tekrar başvuracağız. Aldıktan sonra hepimizin gurur duyacağız çağdaş sanat merkezine dönüştüreceğiz. Mavişehir Opera Binası'nın durumuna İzmir halkı karar verecek. 
Yüzme havuzu ve spor kompleksleri yapılacak. Her ilçenin en az bir spor salonu ve yüzme havuzu olacak. 100 bin kişiye bir spor salonu, 200 bin kişiye bir havuz olmak üzere planlanacak. Teminatı benim, planlamasını yapacağım. Parklarda konteynerler olacak içerisinde spor malzemeleri olan. Bunlara spor istasyonları diyoruz. Sporcu sağlık merkezi kuracağız Eşrefpaşa Hastanesi içerisinde.

KARŞIYAKA'NIN ONURU İLE OYNAMAYIN

Karşıyaka Stadı'nı yaptırmamak için elinden geleni yapan ve buna rağmen utanmadan bugün konuşan insanlara söylüyorum. 'Karşıyaka'nın onuru ile oynamayın. Ya o stadı yapın, ya da bize verin biz yapalım" 

SAĞLIK

İzmir Tek Sağlık Bilim Kurulu kuracağız. Bu şehirdeki insanların, hayvanların, ağaçların da hasta olmaması için çalışacak. Tansiyon hastalarının beyin kanaması yaşamayacağı, şeker hastalarının bacaklarını kaybetmeyeceğini göstereceğiz. 
Eşrefpaşa Belediye Hastanesi güçlenecek. Belediyelerin sahip olduğu tek hastanedir. İzmir'in dört bir yanında farklı hizmet sağlanacak. İleri yaş yurttaşlarımız için çalışmalarımız  olacak. Gezici sağlık hizmetleri yaygınlaşacak. Sanayi bölgelerinde meslek hastalıklarına yakalanan emekçi arkadaşlarıma Eşrefpaşa Hastanesi kuracağı polikliniklerle onlara sahip çıkacak. İlkini Aliağa'da yapacağız, söz verdik. Şehrimizde gürültü ve ışık kirliliği var. Ayrı bir birimle çalışacağız bunun için. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Bir sosyal kırılganlık haritası oluşturmamız gerekiyor. Semt evleri kuracağız. Hem çocuklarımızın, hem kadınlarımızın, hem sosyalleşme ihtiyacı olan vatandaşlarımızın alacağı çok şey olacak. 
Aşevlerini çoğaltacağız. Öğrencilerimize burs konusunu çeşitliliğini artırarak sürdüreceğiz. Bunun için bir müdürlük kurmayı düşünüyorum. Yurtlarımız var, çoğalmalı. Uygun fiyatlarda olmalı. Devlet yetersiz kalıyorsa bu açığı mutlaka kapatmalıyız. Köylerimize çağdaş köy atölyeleri yapmalıyız. 
Süt Kuzu Projesi dağıtımını büyüterek devam ettireceğiz. Karşıyaka'da uyguladığımız 65 yaş üzeri vatandaşların evlerinde ücretsiz tamir yapma hizmetini tüm İzmir'e yayacağım.

BU MÜCADELE DEVAM EDECEK

Biz burada kendimize zenginlik sağlamak için değil, bu ülkenin onurunu ülkenin evlatları olarak kendi meselemiz olarak gördüğümüz için, kimsenin aç kalmasına razı olmadığımız için, onlara sahip çıkma kararlığlığında olduğumuz için., bu ülkeye inandığımız için, bu mücadelenin göbeğinde olan sivil toplum kuruluşlarına inandığımız için, bize bu emaneti bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk için buradayız. Bu mücade son insanımız kendisini iyi hissedene kadar, bu ülkenin onuru çıkabileceği en yüksek yere çıkana kadar devam edecek.