GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür-Sanat
24 Haziran 2024 Pazartesi 14:02

Çember filmi İzmir galasını yapıyor!

Bornova Belediyesi, Hatay Antakya’nın deprem öncesi son halini anlatan “Çember” adlı filmin ilk gösterimine ve bölgede yaraların sarılmasına destek olan sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek projelerini tanıtmasına ev sahipliği yapacak. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de etkinliğin öncüsü olan 1923 Sivil Toplum Dayanışma Platformu’nun bir gönüllüsü.

Yönetmen Berkan Aktepe’nin yönetip, başarılı tiyatrocu Serhat Özcan’ın başrolünü oynadığı kısa film, bu anlamlı etkinlikte seyirci ile buluşacak. Antakya’nın deprem felaketi öncesi tüm güzelliklerini ve dokusunu anlatan “Çember” filmi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterilecek.

Defne Çocuk Evi de tanıtılacak 
28 Haziran Cuma akşamı saat 18.30’da başlayacak olan etkinlikte, 1923 Sivil Toplum Dayanışma Platformu’nun, Yol Açık Yola Çık Derneği ve Hatay Psikologlar Derneği ile Hatay Defne’de tamamladığı çocuk evi projesi tanıtılıp, orada eğitim alan çocukların taş boyama çalışmaları sergilenecek.

Yeni proje yolda
1923 Sivil Toplum Dayanışma Platformu’nun yeni projesi ise Umut Suyu. Hatay Yayladağı’nda bulunan Çatbaşı köyünde su arıtma tesisi kurulması hedeflenen projede Korykos Rotaract e-Kulübü ile paydaşlık yapılıyor.