GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ekim 2024 Çarşamba 09:07

Cemal Enginyurt'tan Bahçeli'ye, Öcalan tepkisi: Konuşturursam namerdim!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un PKK ve Abdullah Öcalan’a yönelik SÖZCÜ TV’deki sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu. Enginyurt, "Tek başıma da kalsam, Meclis’te Apo’yu konuşturursam namerdim. O kanlı katil Meclis’e gelemez, ama geldiği gün canımı vermezsem Allah canımı alsın" dedi. Bu açıklamalar birçok kez paylaşıldı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşmasına izin verilmesi tartışmalarına sert tepki gösterdi.

Enginyurt şöyle konuştu:

''Kanlı katil Öcalan'ı, 'Apo' denen katili Meclis'e getirip de konuşturacak bir babayiğit Allah doğurmadı. 50.000 kişinin katili, bebek katili, Kürt ve Türk halkının katili, 40 yılı aşkın süredir Güneydoğu coğrafyasındaki bütün olumsuzlukların müsebbibi olan, Türkiye'nin yüzlerce milyar dolarına mal olan bir terör örgütü lideri Meclis'e gelip konuşamaz.

Hem adama 'terörist başı' diyeceksiniz, hem de terörist başının Meclis'te konuşmasını isteyeceksiniz. Allah’a and olsun ki, hiç kimse karşı çıkmasa bile, tek başıma Meclis'te o 'Apo' denen katili konuşturursam namerdim! Böyle bir durumda benim canımı almaları lazım. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ne Apo’ya af çıkarabilirsiniz, ne de o Meclis'e gelebilir. Affı Devlet Bahçeli çıkaramaz.

"ALLAH CANIMI ALSIN"
Bunu herkes atlıyor. Bir de Bahçeli, 'Gel konuş' diyor. Bahçeli 'Gel konuş' dedi diye 'Apo' denen kanlı katil Meclis'e gelemez. Meclis'ten af çıkmadıkça o Meclis'e gelemez. Yüreği yeten varsa getirsin, o af tasarısını geçirsinler, affı çıkarsınlar da 'Apo' denen kanlı katili o Meclis'e getirsinler. Ama o 'Apo' denen katil o Meclise geldiği gün canımı vermezsem, Allah canımı alsın.''