GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ağustos 2022 Pazartesi 12:50

Canlar, Hamzababa'da buluştu

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Geleneksel Hamzababa Anma Etkinlikleri, Alevi Bektaşi yurttaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kemalpaşa’nın Hamzababa Mahallesi'nde her yıl düzenlenen Hamzababa Anma Etkinlikleri, bu yıl 27-28 Ağustos tarihlerinde Hamzababa Amfitiyatro Sahnesi’nde yurttaşların yoğun katılımı ile yapıldı. Kemalpaşa Belediyesi tarafından Kemalpaşa Alevi Bileşenleri desteğiyle düzenlenen etkinlikler, panelle başladı. Sunuculuğunu Nilüfer Sarıtaş’ın üstlendiği organizasyonda semah ekibinin gösterisinin ardından, çok sayıda sanatçı sahne aldı. Sanatçılar, şarkı ve türkülerle katılımcıları mest etti.

Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlara ücretsiz çay, su ve kumanya dağıttı. Etkiliğe Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aktekin, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanı Halil Yaşar Güzel, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, İYİ Parti İlçe Başkanı Nizamettin Yılmaz, Alevi-Bektaşi Federasyonu Temsilcileri, Ege Tahtacı Dernekleri Temsilcileri, Pir Sultan Abdal Dernekleri Temsilcileri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

‘BİR OLALIM, İRİ OLALIM,  DİRİ OLALIM’

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Bu yıl 29’ncusunu düzenlediğimiz Hamzababa Anma Etkinliği’nde buluştuğumuz tüm canlarımızı selamlıyorum. Bugün aynı zamanda Muharrem ayının son günü, bu vesile ile yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi  ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bir kusur arayacaksak önce kendimizde arayalım. Bilimden ve ilimden ayrılmayalım" dedi.