GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Aralık 2023 Çarşamba 22:35

Çalışan emeklilere 5 bin lira

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Çalışma Bakanı Işıkhan, ikramiyelerin en kısa sürede hesaplara yatırılacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri gerçekleştirildi.

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesini de içeren kanun teklifi, kabul edilerek yasalaştı.

Kanun teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte çalışan emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ödenecek.

 “EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE YATIRILACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kanun teklifinin yasalaşmasının ardından sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

"Çalışan emeklilerimize 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Ödemeler, ilgili kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en kısa süre içinde emeklilerimizin banka hesaplarına yatırılacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun."

KANUNDA BAŞKA NELER VAR?

Kanun ile ayrıca serbest bölgeye yapılan mal teslimleri, ihracat istisnası kapsamında olmayacak. Kanunla; cep telefonlarındaki asgari maktu vergi tutarının, yeniden değerleme oranı ile güncellenmesine yönelik düzenleme de yapılacak. Ayrıca uygulamanın süresi 31 Aralık 2033 tarihine kadar uzatılacak.

Öte yandan verilen önergeyle; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) görev yapan idarecilere ve meslek personeline, mevzuatında öngörülen ücret tavanlarına tabi olmaksızın ek tazminat ödemesine yönelik madde, yasa teklifinden çıkarıldı.

Teklife eklenen madde ile; 31 Aralık 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan Esnaf Ahilik Sandığının yürürlük tarihi ise 31 Aralık 2024 tarihine kadar ertelendi.