GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2020 Pazar 12:22

CHP'nin yeni yönetiminde İzmir'den kimler var!

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrar genel başkanlığa seçildiği kurultayda sona gelindi. Aylardır yoğun kulis çalışmalarının yürütüldüğü PM listesine ise İzmir'den 7 isim girdi. Tuncay Özkan, Ednan Arslan, Selin Sayek Böke, Rıfat Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli ve Devrim Barış Çelik listede kendisine yer buldu. CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise Nalbantoğlu hakkında ısrarcı olduğu öğrenildi. Mahir Polat ise YDK listesinde yer aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde 80 kişi yer aldı. İzmir'den Rahmi Aşkın Türeli ismi ise sürpriz olarak değerlendirildi. TBMM'de bir dönem İzmir Milletvekili olarak görev yapan Türeli, iktisatçı kimliği ile biliniyor. Amasya Merzifon doğumlu olan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdikten sonra ABD'deki Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıp Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nda planlama uzmanı olarak çalışan Türeli, ODTÜ'de ise yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri vermişti.

(Fotoğrafta Rahmi Aşkın Türeli)

Türeli'nin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından listeye dahil edildiği öğrenildi.

MAHİR POLAT, YDK'YA GİRDİ

Diğer yandan partinin bir diğer önemli yönetim organı yüksek disiplin kurulu için ise İzmir'den Tuncay Özkan'a yakınlığıyla bilinen CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak’ın ismi konuşuluyordu. Ancak, Başak YDK listesine giremezken, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat yerini aldı. Polat, İzmir'den CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine giren 7'nci isim oldu.