GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ocak 2024 Pazartesi 14:32

CHP'nin İzmir adayı netleşti... Cemil Tugay ismi MYK'ya gitti...

CHP’de kritik MYK öncesi parti üst yönetimi noktayı koydu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın isminin saat 15.00'te toplanacak MYK'ya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gitmesi kararlaştırıldı. Tugay’ın adaylığı MYK ve PM’de oylandıktan sonra resmiyet kazanacak.

CHP’de özel İzmir gündemiyle toplanacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) öncesi parti üst yönetimi kararını netleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak MYK'ya gitmesi kararlaştırıldı. Tugay, MYK'ya tek isim olarak gelecek. MYK ve saat 18.00'de toplanacak PM'de de oylandıktan sonra Cemil Tugay'ın adaylığı resmiyet kazanacak.

ADAYLIĞI TEBLİĞ EDİLDİ

Gelişmelerin ardından Cemil Tugay da CHP Genel Merkezi'ne çağrıldı. Özgür Özel ile kısa bir görüşme yapan Tugay'a adaylığının tebliğ edildiği öğrenildi. İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Özel'in Tugay'a, “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük. Sizi tek isim olarak MYK’ya götüreceğiz. Burada onaylanırsanız Parti Meclisi’nde karar bağlayacağız” dediği öne sürüldü.

BAZI İLÇELER TAMAM

Diğer yandan, henüz 6 adayın açıklandığı İzmir'de kalan 24 ilçe belediye başkan adayı konusunda da son rötuşların yapıldığı, çalışmaların sona geldiği bildirildi. İzmir'de üzerinde mutabakat sağlanan bazı ilçeler de bugün, kalanları ise 1 Şubat'ta yapılacak PM sonrasında açıklanacak.

CHP, 10 Ocak'ta yaptığı PM'nin ardından Bergama’da Tanju Çelik, Kınık’ta Sema Bodur, Kiraz’da Nasuh Coşkun, Torbalı’da Övünç Demir, Bayındır’da Davut Sakarsu ve Tire’de Hayati Okuroğlu'nun adaylıklarını açıklamıştı.