GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Aralık 2023 Salı 21:45

CHP lideri Özel'den 'İzmir adayı' açıklaması...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin "İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olacağı" iddialarına yanıt verdi. Özel, "Bir partinin genel bakanına bir başka partinin genel başkanı belediye başkan adaylığı teklif edecek. Bu olacak bir şey değil. Bunu birileri benden duysa ‘yav kardeşim deli misiniz’ der. Böyle bir nezaketsizlik olur mu?" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TV 100'de katıldığı canlı yayında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olarak gösterileceği iddialarına yanıt verdi. İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından iddiaların ortaya atıldığını belirten Özel şöyle konuştu: 

“Ekrem İmamoğlu bana da söyledi. ‘Hiç böyle bir şey konuşmadık’ dedi. Zaten ben şunu büyük bir saygısızlık olarak görürüm. Bir partinin genel bakanına bir başka partinin genel başkanı belediye başkan adaylığı teklif edecek. Bu olacak bir şey değil. Bunu benden duysa birileri ‘yav kardeşim deli misiniz’ der. Böyle bir nezaketsizlik olur mu? Ben belediye başkan adaylığını bir başka partinin genel başkanına tekli edecek noktada değilim. Muharrem beyin de böyle bir talebinin olduğunu düşünmüyorum. Ekrem beylee yapılan görüşmeden sonra o tartışma kim tarafından o şekilde ortaya atıldı, inanın bilmiyorum. Ne maksatla yapıldı. İnanın bilmiyorum. Bize bir faydası yok. Muharrem Bey’e hiç yok. Bu kadar net.”

ANKET OLUMLU İSE DEVAM EDERİZ

Özel, Ekrem İmamoğlu ile arasında İzmir konusunda anlaşmazlık olduğu iddialarına da "Ekrem Başkanın İzmir ile ilgili bir şey söylediği yok. Bizim bir şey dediğimiz yok. Memnuniyet anketini yaparız, anket olumlu ise başkanımımızla devam ederiz" dedi.