GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ekim 2024 Pazartesi 19:12

CHP'li Yücel'den tarikat yurdu tepkisi: ''Ne idüğü belirsiz sarıklı zorbalar''

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Uzundere Mahallesi'nde yapılan kaçak tarikat yurdu ile ilgili valilik ve emniyet birimlerine çağrı yaparak, "İzmir’in göbeğine bir tarikat, ruhsatsız kaçak yapı dikiyor, bu kaçak yapıyla ilgili yıkım kararı veriliyor ancak belediye ekipleri, hakkında yıkım kararı bulunan binayı yıkmaya geldiklerinde ne idüğü belirsiz sarıklı zorbalar belediye ekiplerine görevlerini yaptırmıyorlar" dedi. 

CHP MYK, bugün saat 13.20’de Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yücel, İzmir'de büyük tepki toplayan tarikat yurdu ile ilgili emniyet ve valilik görevlilerine çağrı yaparak şunları kaydetti:

"Son 22 yıldır AKP iktidarının açtığı yolda tarikat ve cemaatler, kendilerine verilen cesaret ve imtiyazlarla toplumsal çürümenin odak noktası haline geldi, bir virüs gibi ülkenin her yerine yayıldı. Geçtiğimiz günlerde Halk TV ekipleri, İzmir Karabağlar'da inşa edilen ve bir tarikata ait olan kaçak yurdu, haber yapmak istediğinde oradaki zorbaların saldırısına uğradılar. 85 milyon, Ocak 2024’te temelinin atılması ile başlayan kaçak yurda ait süreci, Halk TV ekiplerine saldırı görüntüleriyle öğrendi. İzmir’in göbeğine bir tarikat, ruhsatsız kaçak yapı dikiyor, bu kaçak yapıyla ilgili yıkım kararı veriliyor ancak belediye ekipleri, hakkında yıkım kararı bulunan binayı yıkmaya geldiklerinde ne idüğü belirsiz sarıklı zorbalar belediye ekiplerine görevlerini yaptırmıyorlar. Emniyet ve valilik, belediye ekiplerinin can güvenliği için ve görevlerini yapabilmeleri için kolluk desteği vermiyor. Aynı sarıklı zorbalar, bu konuyu haber yapmak için oraya gelen ve çekim yapmak isteyen Halk TV ekiplerine görevini yaptırmamak için saldırıyorlar. Ancak bütün bunlar yaşanırken bu ülkenin İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanından tek bir söz dahi duyulmuyor. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı, İzmir’in göbeğinde bu yaşananlara seyirci kalıyorlar. Buradan İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’na soruyoruz: Devletin gücü tarikatlara ve cemaatlere işlemiyor mu? 15 Temmuz hain darbe girişiminden hiç mi ders almadınız? Şunu herkes bilsin: Ne Karabağlar Belediyemiz ne de diğer belediyelerimiz tarikatlara ve cemaatlere geçit vermez. Bu konunun peşini bırakmayacağımızı ve takipçisi olacağımızı da buradan bir kez daha  ifade ediyorum.