GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2023 Cuma 16:39

CHP'li Taşkın: "Asıl güvenlik sorunu iktidarın kendisidir"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN ve İZENERJİ’de uzlaşıyla sonuçlanan toplu iş sözleşmeleri için Kültürpark’ta imza töreni düzenlendi. Törenin ardından açıklama yapan CHP'li Yüksel Taşkın, iktidarın işçiyi milli güvenlik sorunu olarak gördüğünü, asıl milli güvenlik sorunu olanın ise mevcut iktidar ve onun kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı politikaları olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN ve İZENERJİ 'de çalışan işçilerle uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin uzlaşmalarla sona ermesinin ardından binlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri için Kültürpark Yunuslu Havuz Önü’nde imza töreni düzenlendi. Kutlamaya katılan  işçiler, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları attı.

Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof.Dr. Yüksel Taşkın, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, milletvekili adayları, belediye bürokratları, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Yüksel Taşkın, "Milli güvenlik gerekçesiyle grev yasaklayan bir iktidar var. İşçiyi milli güvenlik sorunu olarak görüyorlar. Oysa asıl milli güvenlik sorunu olan bu iktidar ve onun kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı politikalarıdır. Bu iktidar aynı zamanda bir sosyal güvenlik sorunudur. Bugün güvencesiz çalışan, emekliliği çalınan, asgari ücrete mahkum edilenler bu iktidarın emek karşıtı politikalarının mağdurlarıdır. Oysa çözüm belli: Bütün Türkiye'yi İzmir yapmak, emeğin kenti İzmir gibi yapmak asıl çözümdür. Emekçiler isterse değişim kaçınılmaz olur."