GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2021 Salı 16:55

CHP'li Sertel'den Uğur Dündar'a destek!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yılmaz Özdil'in Uğur Dündar ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Dündar'a destek veren Sertel ''Ben Uğur abinin yanlışı olmadığına inanıyorum. '' ifadelerini kullandı. 

Yılmaz Özdil'in Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili paylaşımları ve Uğur Dündar'ın buna tepkisi dün geceye damga vurdu. 

Özdil'i sert sözlerle eleştiren Uğur Dündar ''Cenazeme gelmesin'' açıklamasını yaptı. 

Yaşananları üzüntüyle takip ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Uğur Dündar'a destek verdi. 

Dündar'ın her attığı adımın özenli olduğunu belirten Sertel şu ifadeleri kullandı;

“İnsanın, “Keşke yaşamasaydım, tanık olmasaydım” diyeceği dakikalara tanık oldum, çok üzüldüm. Uğur Dündar’ın yaşadığı yaşam, ilkeleri, duruşu ile savunulmaya gerek duyulmayacak bir gazeteci ve insandır. Onu savunmak bana düşmez ama görüşümü kısaca yazacağım. 

Uğur Dündar’ın attığı her adım özenlidir, düzenlidir. Kurdukları Artı Tv, Gezi olayları sırasında en cesur yayıncılığı yapmış, muhabiri Gökmen Ulu ölümden dönmüştür. Yayıncılık ilkelerinden ödün vermediği gibi Tv sahibinin yanlışını gördüğü an arkadaşları ile ayrılmıştır. İnsanoğlu bilmeden ve istemeden yanlışta yapabilir. Eğer yanlışı görüyor ve o yolda devam ediyorsa asıl o zaman tehlikeli yola girmiş demektir. Ben Uğur abinin yanlışı olmadığına inanıyorum. En ufak bir yanlışı olsaydı, Yılmaz Özdil’in onun yanında olmayacağını bilirim. 

Yayıncılıkta, özel hayatta aynı kaderi paylaşmış, birlikte pek çok mücadelede ortaklaşmış kişilerin arasında ki çatışma toplumu da bizi de üzer. Özdil, şüpheleri ve dikkatleri Uğur abinin üzerine yönelttiyse ve suçlamada bulunduysa bunu açık açık yapmalıydı. SBK iddianamesinde kim varsa, kimlerin adı varsa tek tek açıklamalıydı. Belgesiz suçlama olmaz, olmamalı. Uğur Dündar ağabeyimin üzülmesi beni de çok üzdü. Ve kendisine şunu söyledim: - Bu toplum da, bende seni seviyorum. Hiç ama hiç üzülmemeni istiyorum.”