GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ağustos 2021 Çarşamba 10:23

CHP'li Purçu, emekli ve EYT'lilerin sorunlarını meclise taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, emeklilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu gündemine taşıdı.

CHP’li Purçu, TBMM'ye emeklilerin ekonomik sorunları ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla araştırma önergesi sundu. Vatandaşların çalıştığı ve emekli oldukları dönemlerde aldıkları maaşlar arasındaki uçuruma dikkat çeken Purçu, önergede gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti. 
Purçu konuya ilişkin yaptığı açıklamada  “Ülkemizde 9 milyonu aşkın yaşlılık aylığı alan emekli ile 4 milyon civarındaki hak sahibi ciddi geçim sıkıntıları yaşamaktadır” ifadelerini kullanarak 2011 yılında yapılan yasal düzenleme ile ek ödemenin, prime esas kazanç kapsamı dışında bırakılmasına ve bunun sonuçlarına dikkat çekti.

''İKTİDARA HAZIRIZ''
Emekli aylığının düşmesinde etkili olan diğer faktörler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve geçim sıkıntısı nedeniyle emekli olduğu halde kayıt dışı işlerde çalışmaya devam edenlerin sorunlarına dikkat çeken Purçu, “CHP iktidarında emekli maaşları başta olmak üzere, emeklilere dair tüm konularda tek tek gerekli düzenlemeleri yapacağız. Ana muhalefet partisi olarak, vatandaşımızın sorunlarına bulacağımız çözümleri ezbere biliyoruz. İktidara hazırız” dedi.