GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Eylül 2024 Çarşamba 11:07

CHP'li Kılıç'tan AK Partili Bursalı'ya sert yanıt!

Körfez'de yaşanan balık ölümleri üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı hedef alan AK Partili Şebnem Bursalı'ya CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan sert yanıt geldi. Kılıç, ''Deniz mahsulleri ihtisasını Monaco Yat Kulübü’nde yapan ıstakoz sever Şebnem Bursalı ne ara mütevazı körfez balığına ilgi duymaya başladı?'2 dedi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı hedef aldı. 

Bursalı'ya yanıt CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan geldi. Bursalı'nın ıstakozlu paylaşımını hatırlatan Kılıç, şu ifadeleri kullandı;

''Deniz mahsulleri ihtisasını Monaco Yat Kulübü’nde yapan ıstakoz sever Şebnem Bursalı ne ara mütevazı körfez balığına ilgi duymaya başladı? Yandaş gazetecilik anlayışıyla, geçmişten kalma asparagas haber alışkanlığını milletvekili olduktan sonra da bırakmamış. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a mal edilen ve defalarca yalanlanıp, tekzip edilen sözler üzerinden kendince siyaset yapıyor. İzmir’in meseleleri sizin popülist siyasetinize alet edilemez. Kişisel hırsları, kentin geleceğinin önüne koymak, İzmirlilere haksızlıktır.

Körfez İzmir’in kalbi, hepimizin ortak değeridir. Sizin 'mış gibi' yaptığınız eleştirilerin ötesinde, somut adımlar atılıyor. Belediyemiz Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Tesisin kapasitesini artıracak 4. Fazın inşaatını ise sürdürüyor. Bir yandan da 5. Fazın planlamasını yapıyor. Yağmur suyu kanallarının yapımı sürüyor. Esas mesele arıtma tesisi değil. Körfezi kirleten birçok etmen var ve bunların büyük kısmı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetki alanında bulunuyor. Sayın Cemil Tugay, ‘İzmir’imiz ve körfezimiz için tüm kamu kurumlarıyla işbirliği ve dayanışma içinde süreci ilerletelim, uzattığımız el havada kalmasın’ dedi. Ama o el hala havada duruyor. Sayın Bursalı, İzmir için bir iyilik yapmak istiyorsanız; 31 Mart’ta kaybettiği seçimin etkisinden hala kurtulamayıp siyaset yapmaya devam eden Murat Kurum’a görev ve sorumluluklarını hatırlatın. En azından İzmir için bunu yapın. ‘İzmit Körfezi’ deyin o anlar. Başka şehirlere gelince hizmet, İzmir’e gelince ceza… İzmir'in hak ettiği hizmeti engellemek de siyasi rövanş almaya çalışmak da kimseye fayda getirmez.''