GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mayıs 2022 Salı 11:39

CHP'den Atatürk Havalimanı çıkarması!

CHP, Atatürk Havalimanı’nın yıkılarak Millet Bahçesi kurulması projesine karşı harekete geçti. Piste iş makinelerinin girmesinin ardından CHP İstanbul örgütü saat 11.00’de Atatürk Havalimanı’na gitti. Havalimanının önünde hareketli anlar yaşanıyor. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün, millet bahçesi projesinin yapımı için iş makinelerinin girdiği Atatürk Havalimanı’na gideceklerini duyurdu. 

Alınan bilgiye göre havaalanın içinde Çevik Kuvvet ekipleri önlem aldı. 50 kişilik bir grubun basın açıklaması yapmasına izin verildi. 

Havaalanın girişi kapatılırken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

''Bugün iş makinalarının olduğu yerde açıklama yapacaktık ama ne yazık ki mağdurları korumak yerine suçluları koruyan bir anlayış olduğu için iş makinalarının Atatürk Havalimanı’nı nasıl yerle bir ettiğini görülmesini istemediler. Suçluların telaşı içerisindeler.

Dünyada ilk kurulan 10 havalimanından biri olan Atatürk Havalimanı’nın önündeyiz. Dünya örneklerine baktığımızda havalimanlarının ülkelerin stratejik değerleri olduğunu ve havalimanlarının mutlaka korunması gerektiğini biliyoruz. Bir havalimanı gözden çıkarılırsa geri dönüşü yok.

İstanbul Havalimanı’nın Atatürk Havalimanı ile beraber çalıştırılmamasının nedeni kesinlikle teknik nedenlerden kaynaklı değil. İki havalimanının aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği ifade ediliyor. Şu anda İstanbul Havalimanı’nın sadece yüzde 50’si inşa edilmiş durumda.''