GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mayıs 2019 Perşembe 10:47

CHP'de o toplantının gündemi belli oldu

CHP'de yarın başlayacak belediye başkanları toplantısının gündemi belli oldu. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelecek CHP'li belediye başkanları ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından, Genel Merkez'de başkanlara yaklaşık 4 saat boyunca "denetim, mali ve finansal yapılandırma, kaynak yaratma, enerji politikaları" gibi konularda sunumlar yapılacak.

SONKALE- CHP'de merakla beklenen belediye başkanlarının Ankara buluşması yarın gerçekleşecek. Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda CHP'li belediye başkanının katılacağı toplantının gündemi belli oldu. Toplantı öncesinde CHP Genel Merkezi'nde buluşacak olan belediye başkanları, topluca Anıtkabir'e geçecek. Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi'ndeki program, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayacak.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un açılışı konuşmasını yapacağı etkinlikte, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da başkanlara hitaben bir konuşma yapacak.

KAMPANYANIN MİMARI KONUŞACAK
Sonrasında, saha araştırmacısı Mehmet Ali Çalışkan tarafından "Seçmen Ne İstedi, CHP Ne Dedi" başlıklı bir sunum gerçekleştirilecek. Seçim sonuçlarının istatistiki yorumlarına yer verileceği bu sunumu yerel seçim kampanyasının mimarı Ateş İlyas Başsoy'un yapacağı bir başka sunum takip edecek. Başsoy, "Biz Kazandık, Geçmişi ve Geleceği ile Derman Belediyeciliği" başlığıyla belediye başkanlarına seslenecek.

AHMET AKIN ANLATACAK
Öğle arasının ardından, Maliye Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu eski uzmanları tarafından belediyelerde önleyici denetim, mali ve finansal yapılandırma ve kaynak yaratma konularında bilgiler verilecek. Enerji politikaları, atık bertaraf ve yerel yönetimler konusunda Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da bir sunum yapacak.