GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Aralık 2022 Salı 20:10

CHP'de kritik zirve sona erdi... Yücel'den veda açıklaması!

Milletvekili adaylığı için CHP il başkanlığı görevinden istifa etmesi beklenen Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi. Yücel, "Yaklaşık 5 seneyi tamamladığım  görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i konuk etti. Soyer ve il yönetimi, Yücel'in istifasının ardından yeni başkanın belirleneceği süreçle ilgili görüş alışverişinde bulundu. 2023 Genel Seçimleri öncesi milletvekili adaylığı için istifa etmesi beklenen Yücel, basına kapalı olarak yapılan ve 1 saat süren toplantı sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. 



İSTİŞAREDE BULUNDUK

Görüşme ile ilgili bilgi veren Yücel, "Ana gündemimiz, Genel Merkez’in örgütlerle ilgili genelgesi oldu. İl başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileriyle ilgili süreç ele alındı. Yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmam durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk" dedi.



ATAMA OLMASI İHTİMALİ DE VAR

İstifa sonrası yönetimin düşmesi ihtimali olup olmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Yücel, şunları kaydetti:

"Söz konusu değil. Görevinin başında olan 30 kişilik bir il yönetim kurulumuz var. Geçen hafta bir arkadaşımız milletvekili adaylığı için istifa etti. Yarın öbür gün bir arkadaşımız daha ya da il başkanı olarak ben istifa etsem de neticede 30 yöneticimiz var. Görevlerine devam ederler. Boşalan görevler ne şekilde doldurulur tüzükte yazıyor, kurallar bellidir. İçeriden seçim olabilir, dışarıdan seçim olabilir. Seçimlere 6 ay kaldıysa dışarıdan atama olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir. Birlikte görev yaptığımız yönetim kurulumuz şu anda görevinin başındadır. Deniz Yücel de görevinin başındadır."